Experience is een belevenis die je zelf moet ervaren. Het is lastig in woorden te vatten, maar het is een poging meer dan waard. Op sabbat (zaterdag) 23 juni reisden 320 deelnemers af naar landgoed Oud Zandbergen voor de eerste editie van Experience, een geheel nieuw evenement voor jongeren. Dit jaar: the travel edition. Leuk detail, voor sommigen was het een internationale reis. Er waren namelijk bezoekers uit België, Duitsland, Engeland en Luxemburg!

Festival

Landgoed Oud Zandbergen was omgebouwd tot een indrukwekkend festivalterrein, verdeeld in werelddelen. Bij binnenkomst kreeg iedere deelnemer een paspoort met informatie over de verschillende activiteiten. De sfeer was in elk geval geweldig.

‘Echt een topdag’

Sander van Leeuwen (22) van de adventgemeente Leeuwarden hielp als area manager. ‘Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zo onder de indruk ben. Gewoon de sfeer, de vibe die er hing. Echt een topdag.’

Keuze

Er was een enorme keuze aan activiteiten; van de zestien konden de deelnemers er maar vier volgen! Van jamsessie tot tekenworkshop, van een huiskamerconcert van het AJV-symfonieorkest tot een workshop over relaties. Workshops over gezondheid, vertrouwen, groepsdruk, biblejournaling en ga zo maar door.

Al die keuze hoort bij het concept van Experience. De bezoeker bepaalt namelijk helemaal zelf hoe zijn of haar dag eruit ziet. Ook op het foodcourt viel er veel te genieten. Deelnemers konden met hun paspoort bara, samosa, ijs, poffertjes, bami, spekkoek, een falafelbroodje, cupcake, fruitspies, broodje hamburger en American pancakes proeven. En dat is nog niet eens de hele lijst. Net als bij de activiteiten was hier voor elk wat wils.

Luisteren

Bij de homebase kon iedereen genieten van de gospelmuziek van verschillende groepen én solisten. In de vooravond trokken bezoekers het bos in en luisterden naar verhalen van echte storytellers. Toen zij terugkwamen gingen de vuurbakken aan en na de sabbatsluiting werd het festival afgesloten met een midzomernachtfilm. Het is te laat om de travel-editie van Experience te beleven, maar foto’s kijken kan natuurlijk wel: dit Facebookalbum geeft een prachtige weergave van de dag.

In je agenda

‘Ik ben zo blij met het Experienceteam dat het festival in een paar maanden tijd heeft weten neer te zetten. Toppers zijn het’, zegt Madelon Comvalius, departementshoofd Jongeren & Gezinnen. De vrijwilligers hebben enorm veel tijd in de opbouw, afbouwen en Experience zelf gestoken. ‘Het was mooi om te zien dat de jongeren genoten van Experience en dat het festivalconcept duidelijk aanslaat. Daar doen we het voor.’

Volgend jaar hoopt zij nóg meer jongeren te ontmoeten. Zet 15 juni 2019 maar alvast in je agenda, want dan is de volgende editie. Ook dat wordt een belevenis die je niet wilt missen.

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dit filmpje:



Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: