Op sabbat (zaterdag) 17 november hield Noord-Nederland de eerste regiodag. Een aantal leden uit de gemeenten Emmen en Meppel vond dat het tijd was voor een bijeenkomst en nam de organisatie op zich. Op het Schakelveld in Assen konden de bezoekers genieten van de regiodag met als thema Een kleurrijke toekomst.

Veel bezoekers

De dag begon voor veel bezoekers onderweg naar Assen al vol herfstkleuren. Met het openingswoord werd direct de toon gezet: Als we er voor elkaar willen zijn, kunnen we een kleurrijk toekomst hebben. Na het zingen startte Thijs de Reus, districtsvoorzitter, met de bijbelstudie van de dag. Hij liet zien hoe we als kerk met conflicten kunnen omgaan. De jeugd van Emmen en Meppel had een filmpje gemaakt dat liet zien dat we met elkaar in gesprek moeten blijven. Regenboog

In zijn overdenking sprak Jan Rokus Belder over het belang van een veelkleurige kerk. Op dit moment ís de kerk veelkleurig en dat is ook goed. Ieder kleurtje voegt iets toe aan het totale spectrum. Alleen samen vormt de kerk de complete regenboog en kan de wereld laten zien hoe groot en mooi Gods beloften zijn.

Samen een geheel

De Bijbel beschrijft God als een helder wit licht. Wanneer dat in een prisma valt, valt het uiteen in heel veel kleuren. Je kunt dus zeggen dat God kleurrijk is, vertelde Miranda Broekhuis tijdens de vesper. Districtsvoorzitter Thijs de Reus: ‘De kerk is een bont spectrum van mensen die allemaal op hun eigen manier ‘kleur’ geven aan hun leven. Als je al die kleuren samenvoegt, krijg je wit licht en zo weerspiegelen we met elkaar Gods heerlijkheid.’

Aan het einde van de regiodag werden de creatieve talenten van de aanwezige kinderen tentoongesteld. Na afloop van de bijeenkomst viel het woord ‘verbinden’ het meest en dat geeft hoop voor een kleurrijke toekomst. Net als de verschillende kleuren van de herfst goed bij elkaar passen, zijn kerkleden allemaal verschillend en vormen toch een passend geheel.




Source link

CategoryNews

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: