God wil een persoonlijke relatie met jou, niet met je rijkdommen. Waar het nu echt om gaat als je het over rentmeesterschap hebt: daar besteedden ze in Amsterdam-Zuidoost een programma van een week aan. Want waarom is het lastig om trouw tienden af te dragen en gul te geven? Omdat we te veel schulden hebben? Of lukt het niet goed te plannen en budgetteren? Spreker was David Neal, departementshoofd Rentmeesterschap op het Europese hoofdkantoor (Trans-Europese Divisie).

Verantwoordelijkheid

De gemeente kijkt enthousiast terug op een geslaagde week. Vooral interessant, schrijft Ken Owino, gemeentelid, is dat rentmeesterschap in essentie gaat om een persoonlijke en gezonde relatie met God. Als Schepper verwacht Hij dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor zichzelf en de schepping. Zorgen voor jezelf, het milieu, onze families en niet alleen onze financiën. Wel hoort het afdragen van tienden erbij, zegt Neal, want op die manier laat je zien dat God de leiding heeft.

Uitstekende spreker

Departementshoofd Neal is een ontzettend goede spreker en wist de aanwezigen te boeien. Door zijn persoonlijke ervaringen en anekdotes bracht hij zijn boodschap goed over. ‘Rentmeesterschap krijgt weer de aandacht die het verdient. David Neal is een enthousiaste spreker die boeiend het onderwerp kan uitleggen’, vindt ook Rob de Raad, Voorzitter van de Nederlandse Adventkerk.

Gevoelige onderwerpen ging Neal niet uit de weg; ook vragen van aanwezigen over het bruto of netto afstaan van tienden niet. Ook ging hij in op zorgen over wat te doen als je financieel niet sterk staat en toch trouw tienden wil afdragen. Een van de aanwezige niet-leden merkte op een veel beter begrip te hebben van de manier waarop de kerk omgaat met tienden en giften en hoe ze over de wereldkerk verspreid worden.

Toekomst

Het bestuur van de adventgemeente Amsterdam-Zuidoost (Amsterdam Zuid Oost International Seventh Day Adventist Church) is zeer tevreden over het programma, zeker omdat de focus lag op een gezonde relatie met Christus. De gemeente hoopt in de toekomst meer van dit soort programma’s te organiseren. Is een seminar over rentmeesterschap iets voor jouw gemeente en wil je graag advies? Dit kun je aangeven bij het Secretariaat van de Nederlandse Adventkerk.




Source link

CategoryNews

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: