Iedere vijf jaar verzorgt het Europese hoofdkantoor waar de Nederlandse Adventkerk onderdeel van uitmaakt de European Pastors’ Council (EPC). Van dinsdag 28 augustus tot en met zondag 2 september ontmoetten predikanten vanuit heel Europa elkaar in Belgrado, Servië. Het is een toerustingsevenement; vergelijkbaar met de Landelijke trainingsdag, maar dan voor predikanten, op Europees niveau.

Goed vertegenwoordigd

Schriftlezing Rob de Raad.

Nederland was met 32 aanwezigen goed vertegenwoordigd. Predikanten, departementshoofden en bestuursleden, een student en een emeritus kwamen mee. Inspirerend, motiverend en opbouwend, zo kijken zij terug op de EPC. Die sterke delegatie kwam niet alleen om te consumeren. Ds. Rob de Raad, voorzitter van de Nederlandse Adventkerk gaf een schriftlezing. Istrahel Schorea, Madelon Comvalius, ds. Rudy Dingjan en ds. Reinder Bruinsma verzorgden workshops.

Huisgroepen

De hoofdspreker bij de opening van het evenement was ds. Ted Wilson, voorzitter van de wereldkerk. Hij riep de aanwezigen op tot het uitdragen van de missie van de kerk en in te zetten op groei. Zijn dringende advies: wees actief in het opzetten van huisgroepen. Dat sluit veel beter aan op de Europese realiteit dan evangelisatielezingen, zegt ds. Wilson. Hij ondersteunde zijn advies met een voorbeeld uit Mexico.

Ervaringen delen

Workshop van Istrahel Schorea

Het programma bestond niet alleen uit plenaire onderdelen en workshops. Tussen de lezingen door werd een aantal deelnemers gevraagd om een ‘talk’ te geven. Zo vertelde ds. Guisèle Berkel-Larmonie over haar aanpak in de gemeente Den Haag. Bij haar plaatsing als eindverantwoordelijke predikant van die gemeente, hoorde zij dat van de 100 vaste bezoekers 21 leden niet gedoopt waren. Haar benadering leidde tot meer dopen en tot een groter bezoekersaantal.

Tijdens de vragenronde na haar talk vroeg ds. Rudolph Wright de microfoon om ds. Berkel-Larmonie vragen te stellen. Ds. Wright is per 1 juli predikant van de gemeente Amsterdam Zuid-Oost en Amsterdam Ghana. Leuk om Nederlandse collega’s vanaf het podium en vanuit de zaal met elkaar in gesprek te zien!

Ds. De Raad kijkt met genoegen terug op het evenement: ‘Het was een zeer inspirerende week. Het is absoluut noodzakelijk dat predikanten die ontzettend veel geven, ook zelf van tijd tot tijd geestelijk gevoed worden. Daar heeft dit EPC ruimschoots aan voldaan.’



Source link

CategoryNews

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: