De groepsfoto!

Kwetsbaarheid en verslaving. Niet de minste thema’s, maar wel thema’s die je mag bespreken. Op de jeugdmiddag van 21 april bespraken leden van jeugdgroepen uit Meppel, Leeuwarden, Arnhem, Groningen en Hardewijk het thema. In totaal vijftig aanwezigen, inclusief leiding. Zoals eerder kwamen de jeugdgroepen uit het noorden samen op de prachtige locatie in het waterdorp Giethoorn.

Taboes

Soms doe je dingen verkeerd en heb je last van schuld en schaamte. Niet makkelijk om mee om te gaan, maar door Jezus hoeven we die schaamte niet alleen te dragen –ondanks dat we nog steeds schuldig zijn. Hanneke Tan-Koning, voorzitter van de stichting Leven & Gezondheid, besprak dit in haar korte overdenking. Want door de keuze om bij Jezus te horen, herstel je van verslavingen en gedragingen. Een mooie boodschap voor de kerk om te vertellen aan de wereld.

Weerbaar

Terwijl de ene helft van de groep een fotospeurtocht door het oude dorp Giethoorn maakte, ging de andere helft aan de slag met het programma Lekker boei-end. Erik Smit en Wietske Noordzij van Raise-Up ontwikkelden dit programma, gericht op het voorkomen van verslaving. De deelnemers kregen tips en trucs om minder kwetsbaar te worden en beter om te kunnen gaan met groepsdruk. Ook dat maakt je weerbaarder tegen verslavende middelen.

Halverwege de middag wisselden de groepen elkaar af. Wie nog niet had genoten van het mooie weer en de fotospeurtocht kon dat nu doen en wie al wel buiten was geweest was klaar voor Lekker boei-end.

Lekkers

Een geslaagde dag, met als resultaat in elk geval mooie herinneringen. Afsluitend werd er lekker gegeten; iedereen had iets meegebracht en zoals het altijd gaat als het gezellig is, was het al veel te snel weer tijd om afscheid te nemen.

 




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: