Was het maar elk seizoen zomer, dan was er elk seizoen een Summer School. Van 17 – 19 augustus verzamelden de deelnemers van de Summer School van 2018 zich op landgoed Oud Zandbergen voor interessante en leerzame workshops en gezelligheid. De Summer School is een goede manier voor leden die op zoek zijn naar diepgang, zowel theoretisch als praktisch. Ook dit jaar is dit evenement daarin geslaagd. Het bevordert onderlinge verbondenheid en biedt ruimte aan persoonlijke geloofsgroei.

‘Best wel pittige studies, maar leerzaam’, vond een deelnemer. Roelof Upperman verzorgde het traject De Bijbel van tekst naar toepassing. Irene van Valen – van Hoof verzorgde een heel andere manier van naar de Bijbel kijken met de cursus Biblejournaling.

Persoonlijk

De groepen waren klein, wat betekende dat er veel tijd was voor persoonlijke aandacht en gezelligheid. Ook was er een gevoel van verbondenheid. De deelnemers waren niet alleen bezig met hun eigen traject, er waren genoeg gezamenlijke moment. Zo werd er een inspirerende en ontroerende film getoond, met een mooi getuigenis van een atheïst die tot bekering komt.

Levende tekst

De Bijbel is een onuitputtelijke bron voor ons geloofsleven, liet Upperman zien. Via kernwoorden, typische structuren in Bijbelse poëzie en door taalkundige aspecten kwamen teksten tot leven. Niet of nauwelijks te begrijpen stukken werden toegelicht. ‘Met elkaar van gedachten wisselen over je leven met God, en anderen laten delen in een stukje diepte van Gods Woord’, vatte Upperman het samen.

Van Valen – Van Hoof hielp letterlijk kleur geven aan de favoriete teksten van de deelnemers. Zij nam haar dochter mee, Celine, die een workshop handlettering verzorgde. De cursisten van beide trajecten waren enthousiast.

Bedankt vrijwilligers!

De organisatie is misschien wel blij dat niet elk seizoen zomer is, want zo’n evenement neerzetten is ook pittig. Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk. Ds. Jacob Engelgeer, departementshoofd Ontwikkeling & Toerusting: ‘De maaltijden waren een genot. De vrijwilligers Monet, Jada en Annette, in samenwerking met Adinne Labasti (afdelingsassistent), verwenden de deelnemers  met heerlijke maaltijden. Als kerk mogen we dankbaar zijn voor de grote inzet en betrokkenheid van vrijwilligers.’

Het eerstvolgende evenement van departement Ontwikkeling & Toerusting is de 55+ dag, op 13 oktober. Het thema daarvan is Je bent kostbaar in Gods ogen.



Source link

CategoryNews

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: