Zo’n zeventig zendingsleiders, predikanten en belangstellenden kwamen op zondag 7 oktober naar de evangelisatiedag in de kapel van landgoed Oud Zandbergen. Er zou een nieuw boekje van Peter Roennfeldt worden gepresenteerd dat over eten leek te gaan.

Inderdaad had de afdeling Gemeentegroei vrijwel gelijktijdig met de verschijning van de Engelse uitgave geregeld dat in het Nederlands Wie kan eten… kan discipelen maken uitkwam. Peter Roennfeldt heeft in het begin van deze eeuw de Adventkerk in Nederland aangezet om gemeenten te stichten. Dat heeft ons veel zegen gebracht.

Discipelen maken discipelen

Met dit nieuwe boek geeft hij aan hoe niet alleen onder seculiere mensen, maak ook in onze multireligieuze samenleving evangelisatie vermenigvuldigend kan plaatsvinden: discipelen maken discipelen, die discipelen maken die discipelen maken, die enzovoort. Rudy Dingjan, de landelijke verantwoordelijke voor Gemeentegroei van het kerkgenootschap, opende de dag met een compacte detaillering van wat de adventbeweging als positieve boodschap heeft. Daarop volgde een periode van gebed.

God is actief

Hierna liet hij zien hoe de Bijbel aangeeft dat God veel wijder actief is dan binnenin de smalle kaders waarin wij hem neigen te plaatsen. Het boek van Peter Roennfeldt leert zijn lezers in te spelen op hoe God die al op allerlei manieren om ons heen (en niet alleen door onszelf!) actief is. De aanwezigen oefenden in het ‘ontdekkend Bijbellezen’, waarbij er geen andere leraar is dan het Woord, de heilige Geest en de groep.

Wim Wiersema maakt in de Nederlandse Adventkerk een begin met het opzetten van de betrekkingen tussen adventisten en moslims. Hij sloot de dag af met een aantal persoonlijke ervaringen die het gepresenteerde illustreerden en onderbouwden.

In de praktijk

Het was geen langdradige dag. ‘Het was kort en krachtig. Niet langdradig waardoor je gedachten afdwalen. Liet me denken aan een TED-presentatie’, reageerde een bezoekster uit Den Haag. Verschillende deelnemers hebben ondertussen laten weten dat zij plannen en voornemens hebben om het gepresenteerde in praktijk te gaan brengen.

Wie kan eten … kan discipelen maken (112 bladzijden) is voor € 9,95 te bestellen via je lectuursecretaris en binnenkort bij het Servicecentrum. Download ook de powerpointpresentatie van de dag.




Source link

CategoryNews

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: