Miny was de vrouw van predikant Wim Eijkelenboom. Zij hebben samen in diverse gemeenten gestaan, zijn naar diverse landen uitgezonden en een lange periode werkzaam geweest voor woonzorgcentrum Vredenoord (Wim als directeur en Miny als hoofd huishouding). Daarnaast hebben zij het Eijkelenboomfonds opgericht.

Grote armoede

Miny werd geboren in Groningen en had één broer. Omdat haar ouders adventist werden, ontstond er grote armoede in het gezin toen haar vader zijn baan verloor en kolenboer werd. Haar huwelijk met Wim heeft haar op veel plaatsen gebracht. Miny zei daarover dat ze altijd verheugd was met een nieuwe uitdaging voor Wim en graag aan zijn zijde stond. Mede daardoor keek zij terug op een mooi leven. Samen kregen zij een zoon Ton. Hij woont al vele jaren in Amerika. Het wekelijkse contact tussen hen was er altijd een met humor.

Goede sfeer

Haar verbinding met Vredenoord was groot door de goede sfeer en vele mooie herinneringen aan de periode dat zij daar met haar man werkte. Ook de oprichting van het Eijkelenboomfonds leidde nog tot aan het einde van haar leven voor mooie contacten met mensen die hadden gestudeerd dankzij dit fonds.

Miny had nadrukkelijk vastgelegd in alle stilte gecremeerd te willen worden.




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: