De meeste trainingsdagen voor kindersabbatschoolleiders bestaan uit meerdere onderwerpen. Dit jaar werd er één onderwerp besproken: het nieuwe programma voor tienermeiden, ontwikkeld in Europees verband. De Girls for Christ-training werd op 16 december gegeven op landgoed Oud Zandbergen.

Girls

Gezondheid, lifestyle, Bijbelstudie en creativiteit worden behandeld in Girls for Christ. Tijdens de training leerden 70 kindersabbatschool en vrouwenpastoraatleiders hoe ze het materiaal kunnen inzetten in hun lokale gemeente. Want het is echt toegespitst op de lokale gemeente. Een programma speciaal gericht op tienerjongens is nog in ontwikkeling.

Primeur

Mannen op de trainingsdag

Clair Sanches, verantwoordelijk voor de afdeling Kinderen op het Europese hoofdkantoor, verzorgde de training. De dag begon met een wijding van haar man, John. Zelf benadrukte ze in de ochtend hoe belangrijk het is om een mentor te zijn voor tieners.

Leuk feitje: Nederland had een primeur! Tijdens de training had Clair nog niet eerder mannen in de zaal gehad bij een van de Girls for Christ-trainingen.

Zelf ervaren

In de middag werd een les gegeven. Zo ervoeren de deelnemers zelf een actieve Bijbelstudie uit het programma. Ook verzorgde José de Jong een Girls for Christ workshop over gezondheid en lifestyle.

In de praktijk brengen

Aan het eind van de trainingsdag kregen de deelnemers het Girls for Christ-materiaal mee naar huis, zodat ze ermee aan de slag kunnen gaan in hun lokale gemeente!




Source link

CategoryNews

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: