Op 16-jarige leeftijd besloot Piet Lijkendijk zelf lid te worden van de Adventkerk en liet zich dopen op 12 januari 1950. Mede op basis van zijn adventistische levensvisie weigerde Piet de wapens op te nemen als militair en moest vervangende dienst verrichten te Ermelo. Daar ontmoette hij Maartje. Voor Piet was dat liefde op het eerste gezicht, een liefde die niet meer voorbij is gegaan. Op 17 juli 1958 gingen Piet en Maartje trouwen en vorig jaar zomer hebben ze nog hun 65-jarig huwelijksjubileum mogen vieren.

Woninginrichting

Nadat Piet en Maartje in Ermelo kwamen te wonen, hebben ze een zaak voor woninginrichting opgebouwd. Ze hebben op veel plekken gestoffeerd, ook binnen de adventkerk, zoals op Walterbosch, Adventkerk Apeldoorn en Oud Zandbergen. Op sabbat was de zaak gesloten, maar Piet en Maartje hebben dat niet als gemis ervaren. Ze voelden zich eerder gezegend. De kerk was sowieso voor Piet heel belangrijk. Ondanks zijn drukke bestaan heeft hij zich altijd vol overgave voor de Adventkerk in Harderwijk ingezet. Piet is jarenlang ouderling en gespreksleider in de sabbatschool geweest, taken die hij met verve en grote inzet heeft uitgevoerd. Als hij bijvoorbeeld op sabbatmorgen de sabbatschool moest leiden, dan was hij daar de hele week eraan voorafgaand mee bezig. Ook als ouderling stond Piet met raad en daad voor anderen klaar. Piet was een aimabele man, gemoedelijk en hartelijk.

Geloof steunpilaar in het leven

Tot op hoge leeftijd bleef Piet gezond. Dat neemt niet weg dat hij ook tegenslagen en teleurstellingen in het leven te verduren heeft gekregen. Het geloof was echter een belangrijke steunpilaar voor hem. En in dat geloof is Piet overleden. Hij geloofde in de opstanding uit de dood en zag uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar de dood niet meer zal zijn en waar God bij hem zal wonen en hem het eeuwige leven zal geven.Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: