Los het raadsel op en vind het antwoord! Die uitdaging biedt de Bijbelquiz, inmiddels een traditie in de Nederlandse Adventkerk. En op sabbat (zaterdag) 26 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse quiz.

Gemeenten

Er 27 gemeenten die zich hadden opgegeven, met 56 groepen. Van die groepen waren er vijftien kindergroepen. Pittig was het toch wel weer, vonden de deelnemers. Ook alle gemeenten die de top drie behaalden. Dat waren voor de volwassenengroepen Meppel, Almelo en Apeldoorn. Van de kinderen was er een ‘podiumplaats’ voor Meppel, Utrecht en Harderwijk.

Hard werken was het zeker. In Meppel puzzelden ze tot de ramen beslagen waren. Dat laat ook meteen het enthousiasme zien waarmee de groepen zich op de quiz storten. ‘Het is altijd geweldig om het enthousiasme van de deelnemers op de achtergrond te horen wanneer ze gewonnen hebben, of de reactie te vernemen wanneer ze niet het goede antwoord hebben. De hele gemeente leeft mee. Dit is zeker een mooie manier om samen met elkaar lol te hebben’, zegt Adinne Labasti van departement Ontwikkeling & Toerusting.

Doel

Het doel van de Bijbelquiz is dan ook anders dan de uitdaging. Je lost samen een raadsel op, maar het gaat om in een positieve sfeer een gezellig samenzijn van jong en oud waarin de onderlinge band wordt verstevigd, Bijbelkennis wordt uitgebreid en veel gemeenten via Bijbelstudie met elkaar zijn verbonden’, legt departementshoofd Jacob Engelgeer uit.

Harderwijk is gezellig aan het puzzelen.

De deelnemers benadrukken de gezelligheid en het samenwerken ook. Henk Koning, predikant van de gemeente Harderwijk: ‘Een prachtig voorbeeld van samenwerking en teamwork. Mooi om te zien hoe zowel jongeren als volwassenen en senioren met deze uitdaging aan de slag gingen en er ook plezier in hadden. Hoewel sommige vragen best pittig waren.’ In Almelo werd voorafgaand aan de quiz gezellig samen gegeten. En Meppel beschrijft hoe iedereen juicht als de groepen horen dat ze als eerste het goede antwoord doorbelden.

Volgend jaar weer

Bij Meppel heerst er geen twijfel: volgend jaar doen ze weer mee. Ook nog even een tip van Muco de Jongh, secretaris van Almelo: ‘Een ouderwetse concordantie inzetten is altijd goed, maar het betere googelen helpt ook.’

Op de Bijbelquiz wachten hoeft natuurlijk niet. Departement Ontwikkeling & Toerusting organiseert veel meer. Heb jij een functie in jouw gemeente? Kijk dan eens naar de Landelijke Trainingsdag (aanmeldingsdeadline 4 maart 2019) en kies voor een interessant workshoptraject dat past bij jouw gemeentewerk.



Source link

CategoryNews

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: