De Wereldvluchtelingendag (World Refugee Day) is een speciale internationale dag die jaarlijks op 20 juni plaatsvindt en gewijd is aan de vluchtelingenproblematiek. Het doel ervan is middels activiteiten de publieke aandacht hierop te vestigen.

Speciale resolutie

De dag werd in 2000 ingesteld via een speciale resolutie door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om begrip voor vluchtelingen aan te kaarten en hun bijdragen aan de vrede te vieren. Wereldvluchtelingendag krijgt in meer dan honderd landen aandacht, vaak georganiseerd door de nationale afdeling van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen.

Nacht van de Vluchteling

In Nederland wordt jaarlijks omstreeks Wereldvluchtelingendag als evenement door de Nederlandse Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling georganiseerd, een wandelmars die op meerdere plaatsen in het land tegelijkertijd om middernacht van start gaat en voert over een afstand van maximaal 40 km. Dit jaar in het weekend van 17/18 juni.

Lees ook: AJV scoutinggroep Dirk Vink zet zich in voor vluchtelingen

ADRA-video

Ook onze ontwikkelingsorganisatie ADRA besteedt aandacht aan dit evenement (‘Loving the strangers among us’). Meer informatie in onderstaande video:

 

 
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: