Ontwikkelingsorganisatie ADRA werkt nauw samen met enkele Adventkerken in Nederland om voedselpakketten uit te delen aan mensen in nood. In deze coronatijd hebben veel mensen het financieel moeilijk.

Dit gebeurde onder andere in Roermond waar ADRA-stafmedewerker Esther Schutgens-Kok (rechts op de foto) met haar schoonzus Ana Schutgens meehielp om de pakketten uit te delen. Hier werd samengewerkt met Stichting Samen Zorgen Roermond.

Geld vrijgemaakt

“Bij het begin van de corona-uitbraak heeft ADRA geld gereserveerd om hulp in eigen land mogelijk te maken. Zo kunnen we individuen en familie helpen die hard getroffen zijn door het coronavirus. De kans om te helpen hebben we met beide handen aangegrepen’, aldus Stella Bemah, projectmanager voor ADRA Nederland.

Ghanese gemeenschap

Ook binnen de Ghanese gemeenschap in Amsterdam was hulp hard nodig. Een groot deel werkt in de voedselketen. ‘Toen de restaurants dichtgingen, kwamen veel mensen zonder werk te zitten’, zegt Stella, lid van de gemeente Amsterdam Ghana. De kerk zette geld opzij om mensen financieel te helpen. De ADRA-voedselpakketten kwamen eveneens goed van pas die naar 150 mensen gingen, zowel binnen als buiten de kerkelijke gemeenschap.

Andere gemeenten waar kerkleden voedselpakketten uitdeelden was Spijkenisse, Lelystad en Rotterdam.

Eerder hield de Adventkerk Den Haag al een actie om voedselpakketten uit te delen.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: