Met afschuw heeft het Dagelijks Bestuur van de Adventkerk kennis genomen van de verschrikkelijke dood van George Floyd in Amerika. Net zo zijn we geraakt door de pijn en het verdriet dat gevoeld wordt in delen van onze samenleving. 

We erkennen dat er bewust en onbewust onderscheid wordt gemaakt tussen mensen en dat keuren we ten stelligste af. We geloven, en gaan uit van het principe, dat alle mensen gelijk en gelijkwaardig zijn en als zodanig behandeld dienen te worden. Onderscheid op grond van welk criterium dan ook is ongerechtigheid die niet ongestraft mag blijven. Als kerk zien wij als weg uit elke vorm van onderscheid, discriminatie en racisme de onderlinge ontmoeting en dialoog. Juist in het intermenselijke contact ontstaat waardering voor de ander en het andere van die ander. 

Wij roepen daarom alle leden van ons kerkgenootschap initiatieven tegen racisme en politiegeweld te ondersteunen en hierbij aan te sluiten. Dr. Martin Luther King zei ooit: ‘Duisternis kan geen duisternis verdrijven; alleen licht kan dat. Haat kan geen haat verdrijven; alleen liefde kan dat.’ 

In de geest van Ellen G. White

Het ondersteunen van deze initiatieven sluit aan bij de adventistische traditie zich uit te spreken tegen geweld en racisme. Ellen G. White deed dat in haar tijd ook al. Zij riep ons destijds op krachtig te protesteren tegen dit onrecht dat al eeuwen aan de gang is in de VS. Wat dat betreft handelen we in haar geest.

Ds. Enrico Karg
Algemeen Secretaris Adventkerk




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: