Op 8 mei 2021 gaf ds. Wim Altink een laatste overdenking in zijn functie als predikant van de gemeente Gouda omdat hij met emeritaat zou gaan. Het had na die dienst een mooi moment moeten zijn om afscheid te nemen en Wim persoonlijk te bedanken voor zijn inzet, maar helaas zaten de gemeenteleden allemaal achter het beeldscherm. Er waren toen wel hartelijke woorden en kreeg hij eerder al bloemen van de diaconie.

High tea

Maar op zondagmiddag 5 september werd dit meer dan goed gemaakt in een heuse theetuin in een zeer landelijk gebied en konden de aanwezigen daar genieten van een high tea. Het weer was schitterend en onder de appelbomen was het goed toeven. Bij die gelegenheid kregen de aanwezigen ook de kans om kennis te maken van de nieuwe predikant Surrandy Selassa.

Tijdens een spel, bedoeld om elkaar een beetje te leren kennen koos Surrandy een afbeelding van een kaart met daarop een boom in herfstkleuren. Hij symboliseerde daarmee een nieuw ‘seizoen’ waarin Wim Altink met emeritaat gaat, en waarin hij zelf start in een nieuw land met nieuwe gemeentes en nieuwe collega’s.

Dankwoord

Gemeentelid Conny Otten: ‘De gemeente Gouda bedankt Wim voor zijn betrokkenheid, vertrouwen en inspiratie in de korte tijd dat hij ‘onze’ predikant mocht zijn.’

Wim zei later: ‘Wij hebben genoten van een gezellige en zonovergoten middag met elkaar in de theetuin! De nieuwe Bijbel (NBV21) heb ik inmiddels met jullie cadeaubon besteld! Dank ook voor persoonlijke attenties. Ik vond het heel fijn en een voorrecht jullie predikant te zijn. Graag tot ziens.’

Lees ook: Ds. Wim Altink met emeritaat: ‘een mensen-mens’
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: