Bertus Duijster en de gemeente Arnhem waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Opgegroeid in een atheïstisch gezin, ontmoette Bertus op 21-jarige leeftijd zijn vrouw Marga op dansles. Al snel verdiepte hij zich in de bijbel, de archeologie en de Adventkerk door middel van Bijbellessen en zelfstudie.

Inzet voor gemeente Arnhem

Hij omarmde niet alleen het geloof, maar ook de broeders en zusters van de kerk in Arnhem. Tientallen jaren zette Bertus zich in voor de gemeente. Eerst vooral als voortrekker van activiteiten als gemeente-avonden en sportdagen, later ook als zendingsleider en ouderling. Ook was hij tientallen jaren actief als lekenprediker door heel Nederland. Zijn grote passie lag echter bij het werken voor en met kinderen. Zelfs tijdens zijn ziekte zei Bertus volmondig ja wanneer hem werd gevraagd iets voor de kinderen te organiseren.

Hechte band

Tijdens zijn afscheidsdienst werd er in een volle kerk onder andere door zijn kinderen Madelon en Ramiro stilgestaan bij de bijzondere en hechte band die hun vader had met veel mensen binnen en buiten de kerk. Bertus had zelf de tekst van Deuterononium 32: 4 uitgekozen voor zijn afscheid. Ds. Jurrien den Hollander wist de aanwezigen te raken door het karakter van Bertus en de manier waarop hij zijn geloof beleefde te koppelen aan deze Bijbeltekst. Het was een dienst waarin het leven van Bertus werd gevierd, maar waarin ook met veel hoop werd vooruitgekeken naar de dag waarop we hem weer zullen ontmoeten.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: