Dit jaar vond van 8-12 mei weer de jaarlijkse Camporee plaats. Met deelname van twaalf groepen was dit de grootste in de afgelopen tien jaar. Er waren ook veel nieuwe padvindergroepen.

Zeer boeiend

De bevers/adventurers (5-7 jaar) genoten op zaterdag van een leuk programma, begeleid door de groep uit Twente. Voor de oudere kinderen, vanaf 7 jaar, bood het kamp een vijfdaags programma vol leeftijdseigen activiteiten. Het dagelijks geestelijk deel met ds. Choni Miguel was ook zeer boeiend. Elke dag een act uit het verhaal van Jona (rechter foto).

Een nieuwe start en afscheid

Dit jaar markeerde ook een belangrijke verandering binnen de organisatie. Het was het laatste kamp van Aicha Martijn als Scouts & Pathfinders Coördinator. We danken Aicha voor haar jarenlange inzet en toewijding. Tegelijkertijd verwelkomden we Collina Milliard als haar opvolger. We kijken vol verwachting uit naar wat de toekomst onder haar leiding zal brengen.

Ervaringen van deelnemers

We vroegen enkele deelnemers naar hun ervaringen op deze Camporee.

Explorers – Liene’s Verhaal
‘Sinds mijn achtste ben ik al actief in scouting en doe het nog steeds met veel plezier! Na mijn tijd bij de welpen en de scouts, ben ik nu een explorer. De Camporee is voor mij echt het hoogtepunt van het jaar. Door scouting en de Camporee heb ik al vanaf de welpen veel mensen mogen ontmoeten. Elk jaar is er weer een goede klik met iedereen en is het een gezellige boel. Bij de explorer-activiteiten zijn we druk bezig met hoe we zelf dingen kunnen maken en hoe we het zo effectief mogelijk kunnen doen. We krijgen daarin veel vrijheid. Zo hebben we op de Camporee twee jaar geleden een eigen boomhut gebouwd (zie foto). Dit jaar hebben we een hottub gemaakt, wat verrassend goed heeft uitgepakt! Op sabbat praten we veel over wat God betekent in ons leven. Scouting voelt voor mij echt als een familie; iedereen heeft dezelfde interesses en daarom klikt het zo goed. Scouting heeft echt een plekje in mijn hart gekregen.’

Pathfinders – Lindsay’s Verhaal
‘Ik ben Lindsay en ik zit bij de pathfinders. Camporee 2024 was een avontuurlijk kamp. Samen hebben we een lange hike gelopen, gezwommen, in een frietzak geslapen – alles kwam voorbij. We hadden de ene dag spelletjes en de andere dag sportactiviteiten. Het was heel gezellig en ik ga volgend jaar zeker weer mee.’

Vooruitblik

De Camporee was een groot succes en de organisatie kijkt al uit naar de volgende editie. Onze scouts en padvinders hebben opnieuw bewezen hoe waardevol en inspirerend zo’n club kan zijn. We zien uit naar nog veel meer avonturen samen!

Meer zien? Kijk dan naar deze videoSource link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: