Wat hadden de jongeren van onze kerk er naar uitgekeken. Weer eens een live activiteit in de buitenlucht en elkaar weer ontmoeten. Het was het laatste anderhalf jaar allemaal niet mogelijk door corona.

Jongeren in coronatijd bereiken

Het departement Jongeren & Gezinnen heeft deze periode overigens niet stilgezeten, want het departement ontwikkelde veel nieuws om de jongeren tijdens coronatijd te bereiken en ze te stimuleren in hun geloofsleven. AJV Insta live, Vision, een YouTube kanaal vol bemoedigingen, Catch28 om een paar voorbeelden te noemen. Veel jongeren maakten hiervan dankbaar gebruik. Toch bleef er één grote wens bestaan: elkaar eindelijk weer live te mogen ontmoeten.

Chillax & CatchUp op Landgoed Oud Zandbergen

Op zondag 12 september is het dan zo ver! 120 enthousiaste jongeren en jeugdleiders uit heel Nederland komen naar Huis ter Heide voor Chillax & CatchUp! Landgoed Oud Zandbergen verandert onherkenbaar in een gezellig terrein met zitjes, parasols, heerlijke gospelmuziek uit de speakers en zes professionele foodtrucks. Daarnaast kunnen de jongeren op een podium karaoken. Eén van de grasvelden is ingericht met verschillende sportmogelijkheden, zoals het spannende bubbelbal. De jongeren genieten van al het leuks en lekkers, maar vooral van elkaar. Eindelijk kunnen ze elkaar na zo’n lange tijd weer live zien.

Goede indruk achtergelaten

De jongeren hebben trouwens een goede indruk achtergelaten bij de foodtruckhouders.
Een van de foodtruckhouders gaf ons het volgende terug: ‘Ik kijk terug op een mooie dag, met een heerlijke najaarszon en lieve mensen om me heen!’ Een ander zei aan het eind van de dag: ‘Wat een leuke groep jongeren. Ik heb met een aantal hele leuke gesprekken gehad.’

Spannend

‘Het was een uitdaging om dit evenement te organiseren.’ aldus Madelon Comvalius, departementshoofd Jongeren & Gezinnen. ‘We hebben een heel boekwerk met diverse plannen, plattegronden en protocollen moeten uitwerken voor een vergunningsaanvraag. Het bleef spannend tot het laatste moment. Een week van tevoren werd de vergunning pas afgegeven. Met dank aan een fantastische, flexibele, hardwerkende groep vrijwilligers hebben we deze fijne dag voor onze jongeren mogen organiseren.’

Beelden zeggen zo veel meer dan woorden. Bekijk hier de aftermovie van Chillax & CatchUp!

 

Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: