Met een speciaal programma werd op sabbat 30 januari voormalig churchplant E Oasis ceremonieel als volwaardige gemeente geïnstalleerd. Vanwege de coronamaatregelen was een programma met veel bezoekers niet mogelijk, maar alleen een selecte groep sprekers was bij de plechtigheid aanwezig.

Heuglijke bijeenkomst

Een groot deel van het programma was eerder opgenomen op video, waaronder zang. Dat neemt niet weg dat de gemeentelijke installatie van E Oasis een heuglijke bijeenkomst was. Ds. Enrico Karg, algemeen secretaris, leidde het installatiegedeelte volgens het protocol.

‘Het was anders maar niet minder’, aldus secretaris Aicha Manuela-Martijn van deze nieuwste gemeente van de Nederlandse Unie van zevendedagsadventisten. ‘Zowel de mensen in de zaal als thuis hebben kunnen genieten van deze dag. Een dag om niet te vergeten.’ Als voorzitter van de Nederlandse Adventkerk hield ds. Rob de Raad de seremonette tijdens de installatie. Hij toonde zich blij en dankbaar voor churchplant E Oasis.

Ontstaan

De ontstaansgeschiedenis van de nieuwste churchplant gaat enkele jaren terug. Kerkgemeente Alivio Delft had een celgroep in Rotterdam Zuid. Deze groep groeide en het was noodzakelijk om deze op te splitsen. Zo ontstonden twee celgroepen in Rotterdam en Schiedam. Op die manier kwam de vraag op tafel om een churchplant in Schiedam te beginnen. Gezien er veel Antillianen in Schiedam wonen is deze groep goed te bereiken. In de afgelopen jaren werden de plannen uitgewerkt met uiteindelijk de installatie op 30 januari.

Geestelijk dorst lessen

De naam E Oasis verwijst naar onze wereld die met al zijn strijd, pijn en problemen wel eens vergeleken wordt met de woestijn. Lopend in de woestijn is de reiziger op zoek naar de bron van water, kracht en rust. Dit vindt de reiziger in de oasis om daarna op kracht te komen. Net als bij Jezus, de bron van geestelijk dorst lessen. Bij Hem krijgen we rust en bouwen we kracht op om weer door te gaan in het leven.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: