Opeens veranderde er veel in Nederland door de maatregelen vanwege het uitbreken van  het coronavirus. Ook voor het departement Jongeren & Gezinnen van onze kerk. Dit departement organiseert het hele jaar door trainingen en evenementen waar veel mensen samenkomen. Dit kan voorlopig dus niet meer doorgaan.
Departementshoofd Madelon Comvalius: “Met een brok in onze keel hebben we alle evenementen voor de komende maanden moeten annuleren. Bijvoorbeeld de Kidzrally, de Jongerenreis naar Engeland, de Camporee en Experience. De teleurstelling in het land is groot, maar uiteraard is er ook begrip.” Madelon is samen met Heidi Moorman en topvrijwilliger Patrick Nab gaan brainstormen hoe we online voor onze doelgroepen in het land van betekenis kunnen zijn in deze corona-periode.

Initiatieven

De afgelopen weken heeft het departement Jongeren & Gezinnen de volgende initiatieven uitgerold:

– Onze predikanten hebben een korte boodschap opgenomen speciaal voor onze tieners en jongeren. Twee keer per week worden deze bemoedigingen op onze social media platformen gepost.

– Regelmatig maken wij een nieuwsbrief voor alle ouders met kinderen. In deze nieuwsbrief staan tips over apps, sites en YouTube-kanalen die de ouders kunnen gebruiken om thuis actief met het geloofsleven van hun kinderen bezig te zijn. Ook biedt elke nieuwsbrief een paar opdrachten om samen als gezin te doen:
Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 2 Nieuwsbrief 3Nieuwsbrief 4

– Christle Jasinta gaat iedere sabbatmiddag live via Instagram (advent jeugd). En heeft zo op een interactieve manier contact met de jongeren in het land. Ze behandelt onderwerpen als: hoe ga je om met teleurstellingen (nu evenementen en examens etc. niet doorgaan), hoe onderhoud jij in deze corona-tijd je vriendschappen en relaties met je familie?

– De meeste stellen brengen onverwacht veel meer tijd met elkaar door. Een mooie gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. We hebben gespreksvragen ontwikkeld om het gesprek op gang te brengen. Hier vind je het document met alle gespreksvragen.

– Eén van onze creatieve jongeren, Celine van Valen, maakt wekelijks een filmpje over een creatieve activiteit die je kunt doen nu de meeste van ons thuis zijn.

– Jolanda Krikken behandelt wekelijks vragen die vrouwen kunnen insturen. Ook houdt ze interviews en neemt ze de kijkers mee in haar dagelijkse leven.

Cor & Ona’s Coronashow

De kinderen missen natuurlijk elke sabbat de vriendjes en vriendinnetjes in de kerk. Daarom maken Wendy & Peter Dekker wekelijks de Cor & Ona’s Coranashow. Het wordt ondertussen al door honderden kinderen (en volwassenen) bekeken. Ook het buitenland heeft Cor & Ona inmiddels ontdekt.

Wil je hier niks van missen, volg dan het YouTube-kanaal van Jongeren & Gezinnen.

Het departement Jongeren & Gezinnen kent de volgende Facebookpagina’s:

Advent Jeugd Verbond
Advent Vrouwen
Tienerclub
Advent Kidzleiders

Ook op instagram is het departement te volgen.





Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: