De ADRA-inzamelingsactie voor het zo heftig getroffen Beiroet – een bomontploffing in de haven zorgde 4 augustus voor een enorme schade – is hartverwarmend. De donateurs van onze ontwikkelingsorganisatie ADRA schonken maar liefst ruim € 27.000,=.

Kwetsbare gezinnen

Het kantoor van ADRA in Beiroet raakte ook beschadigd. ADRA Libanon was een van de eerste ontwikkelingsorganisaties aanwezig in het rampgebied. Met dit geld konden kwetsbare gezinnen financieel geholpen worden om hun huis weer bewoonbaar te maken. Ook werden er voedselvouchers uitgedeeld waarmee de inwoners van Beiroet de komende maanden onder andere brood, pasta, aardappelen en linzen kunnen aanschaffen.

Geert Hendriks, directeur ADRA Nederland: ‘Er was een grote behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, sanitaire- en hygiënische voorzieningen, medicijnen en noodopvang. Ik ben zo dankbaar dat u massaal reageerde op onze noodoproep. U gaf direct en gul. Zo konden we snel geld overmaken voor de eerste acute hulp en kunnen we meehelpen aan het herstel van Beiroet.’

Lees ook: ADRA Nieuwflits Beiroet en de website van ADRA

 
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: