Op sabbat 26 september kwamen circa 30 vrouwen (en enkele mannen) van Risdac, Rotterdam Noord en Rotterdam Zuid bijeen in de tuin van een basisschool in Rotterdam Zuid. Dit ging helemaal volgens de RIVM-richtlijnen.

De dag stond in het teken van Dress Red Day die elk jaar op 29 september gehouden wordt. Deze dag is een initiatief van de Nederlandse Hartstichting om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Op deze Wereld Hart Dag wordt iedereen opgeroepen rode kleding te dragen. De vrouwen in Rotterdam waren daarom passend in het rood gekleed. De dag bestond onder andere uit een overdenking op basis van de bijbeltekst uit Spreuken 4:23: ‘Bescherm je hart boven alles, want uit je hart komt alles voort wat je doet.’

Workshops en quiz

Hanneke Tan gaf een workshop over hart- en vaatziekten. Verder werd een quiz over hoge bloeddruk door Evelyn van Engen gegeven. Chevie Milliard hield een workshop over gezonde voeding. Gerben Slooff leidde de workshop gezond bewegen. De middag werd opgeluisterd door twee mooie nummers van Debora Tan.

Met een rode goodiebag in de hand en met een blij gevoel gingen de vrouwen huiswaarts. Ook de buren die bij het voorbijlopen belangstellend bleven staan, kregen een tasje. In totaal is er € 112,- opgehaald voor de Hartstichting.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: