Afgelopen weekend (9-11 juli) vond de eerste iCOR training plaats. De departementen Jongeren & Gezinnen en Ontwikkeling & Toerusting organiseerden deze training. Acht gemeenten deden mee met elk een team van enthousiaste en betrokken leden. De training vond plaats in een hybride vorm, deels online en deels fysiek bij elkaar. Adventgemeente Utrecht ontving ons gastvrij voor het fysieke deel. Departementshoofden Madelon Comvalius en Jacob Engelgeer kijken terug op een opbouwend weekend vol positieve energie.

Enthousiaste teams
De deelnemende iCOR-teams zien ernaar uit om iCOR in hun lokale gemeenten te introduceren. Vanuit de evaluatie blijkt dat zij deze training typeren als motiverend, waardevol, toepasbaar, gezellig, leerzaam, liefdevol, inspirerend en verbindend. Een van de deelnemers omschrijft het zo: ‘De training was leerzaam en goed opgebouwd, geen moment langdradig of oninteressant. … Ben blij dat ik kon meedoen!’

Wat is iCOR?
ICOR is een hulpmiddel voor gemeentegroei dat is gebaseerd op waarden (als in ‘waarden en normen’). Het is ontwikkeld door twee divisies (EUD en TED) en ondersteunt gemeenten in het herkennen en uitleven van hun waarden. Op deze manier versterken gemeenten hun vitaliteit en zijn ze relevant voor hun gemeenschap. Adventgemeenten willen immers graag voor iedereen een geestelijk thuis zijn. ICOR helpt hen daarbij.

ICOR staat voor intergenerational Church of Refuge, ofwel een Veilige Kerk voor alle generaties. ICOR focust vooral op de volgende waarden: verbinden, zorgen voor, deelnemen, aanbidden, onderwijzen, dienen, verzoenen, begeleiden, trainen en leiden.

Doe ook mee!
Deze training herhalen we in januari 2022 voor teams uit andere gemeenten, zodat zoveel mogelijk gemeenten en/of churchplants in aanraking komen met dit belangrijk aspect van kerk-zijn. Wil je meer weten over iCOR en de training, bezoek dan deze pagina.Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: