Teams en vertegenwoordigers van zes church plants kwamen in het weekend van 23 tot en met 25 februari naar het Koetshuis van landgoed Oud Zandbergen. Daar ontvingen zij vervolgtraining met veel aandacht voor de organisatorische kanten van het stichten van nieuwe gemeenten.

Expertise

In Nederland zijn het teams van gemeenteleden die sinds de eeuwwisseling nieuwe gemeenten stichten. Er zijn bijna veertig initiatieven gestart, waarvan er inmiddels twaalf tot zelfstandige gemeenten zijn georganiseerd. Die teams hebben toerusting en begeleiding nodig. Predikanten zorgen als coaches voor de begeleiding. Maar de expertise ligt vooral bij de mensen die daadwerkelijk gemeenten hebben gesticht. Gelukkig zijn er onder hen mensen met ervaring die willen helpen bij het toerusten van nieuwe teams

In het afgelopen weekend hebben Frensly Panneflek (stichter van Amigu Tilburg), Judith Dingjan (Uniek Vleuten), Agnes Portegijs (Alphen DC) en Dely Fautngiljanan (Focus Arnhem-Zuid) hun opgedane praktische kennis gedeeld met de teams die nu gemeenten stichten.

Kwaliteit en enthousiasme

De thema’s varieerden van de gezonde samenstelling van een team tot kwalitatieve procedures rond financiën, van sterkte/zwakte analyses tot het verzorgen van bonte feestavonden. ‘Ook nu weer ben ik verrast door de kwaliteit van de presentaties van de inleiders, maar ook door het enthousiasme waarmee de teams die onderwerpen zijn gaan uitwerken’, zegt Rudy Dingjan, die als departementshoofd voor Gemeentegroei van het Landelijk Kantoor verantwoordelijk is voor gemeentestichting.




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: