De camporee, van 29 mei tot en met 2 juni 2019, was weer een van de hoogtepunten van het AJV Scouts & Pathfinders-jaar.

Exodus

Het thema van dit jaar was Exodus, en dat kwam natuurlijk overal in terug. Niet alleen in de verhalen van Jacob Engelgeer, predikant, die zelfs de aandacht van de allerkleinsten erbij wist te houden door zijn boeiende vertellingen. Ook in de opdrachten en activiteiten kwam het thema overal terug.

Internationaal

Ook groepen uit België waren weer van de partij! Zowel Kortrijk en Antwerpen kwamen over en Kortrijk beloofde voor vertrek: ‘Volgend jaar komen we weer!’ Hartstikke gezellig natuurlijk!

De sfeer was ook dit jaar weer erg goed. ‘Ik ben echt dankbaar voor de dertig vrijwilligers die dit jaar hebben bijgedragen aan het kamp,’ schrijft Aïcha Martijn, landelijk coördinator AJV Scouts & Pathfinders. Vrijwilligers hielpen op de onderdelen media, keuken, logistiek, medisch team, nachtwacht, band en als coördinatoren. En laten we de spreker niet vergeten. Een camporee is een echte team-effort.

Dit jaar was er een nieuwe band en dat was zeer geslaagd. Gelukkig willen ze volgend jaar weer!

Onderdelen

Aan de camporee doen kinderen mee tussen de 5 en 7 jaar oud. Per groep krijgen zij een op hun leeftijd afgestemd programma. Zo bakten bevers en adventurers van 5 tot 7 jaar oud ongezuurd brood, en bestond de uittocht uit Egypte voor welpen en adventurers van 7 tot 11 jaar uit allerlei opdrachten als kleiwerk maken, of een tent bouwen. Daarna volgde een hike.

Scouts en pathfinders gingen ook op hike, van 15 kilometer. Veel van hen zullen heel wat meer kilometers hebben afgelegd, want verdwalen hoort erbij! Op dezelfde avond kookten ze en bouwden ze hun eigen slaapplek. De explorers en ambassadors (15 tot 18 jaar) probeerden het heiligdom te pionieren. ‘Is volgens mij redelijk geslaagd’, zegt Aïcha Martijn.

Bakken

Voor Scouts en pathfinders was er nog het onderdeel ‘Heel AJV bakt’. De groep met de meest innovatieve kookkunsten won: en dat was JFC Kortrijk. België neemt de prijs dus mee naar huis!

Nagenieten

Wil je nagenieten van de camporee? Ga dan naar de facebookpagina van AJV Scouts & Pathfinders en bekijk veel, veel meer prachtige foto’s !Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2019 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: