George Kirilov Semkov kwam vanuit Bulgarije via Oostenrijk naar Nederland. Hij studeerde in Utrecht geschiedenis en was sinds 1974 een betrokken en actief lid van de gemeente Leiden. Hij was verschillende jaren werkzaam als docent geschiedenis.

Eigen ideeën

George was een intelligente, markante man, met heel eigen ideeën. Zijn leven draaide om de kerk. Hij was ook iemand die interesse had in zijn medemens. Door zijn kennis van onder andere verschillende slavische talen, hield hij veel mensen  die vanuit landen in het Oostblok naar Nederland kwamen. Hij begeleidde hen onder meer bij het aanvragen van een verblijfsvergunning.

Muzikaal

George was een muzikale man. Hij speelde viool, piano en orgel. Geruime tijd is hij dirigent geweest van het Amsterdams koor Friends of the Lord en was hij actief bij Vox Jubilans in Waddinxveen. De muziek in zijn afscheidsdienst was deels te vinden op zijn piano als bladmuziek. Bovenaan de rouwkaart stond het Bijbelvers psalm 52: 10: ‘Maar ik ben dicht bij God, in zijn huis ben ik gelukkig. Want ik vertrouw op de liefde van God, eeuwig en altijd.’ Dit tekent wie George was, hij had een groot vertrouwen in God. De afscheidsdienst werd geleid door Jane Froma. In deze dienst werden onder meer persoonlijke woorden gesproken door Rosita, de zus van George en door Alex Ibragimov. Op 11 mei 2022 brachten familie en vrienden George Kirilov Semkov naar zijn laatste rustplaats.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: