Voor het eerst werd als pilot op 3 maart een Zoom-overleg gehouden tussen het secretariaat van het Landelijk Kantoor en de secretarissen van de verschillende Adventkerken. Inzet van dit ‘groot secretarissenoverleg’ was om de communicatie tussen het Landelijk Kantoor en de gemeenten en churchplants te optimaliseren. Bovendien was het een mooie gelegenheid om zaken met elkaar te delen: waar loop je als secretaris van een plaatselijke gemeente tegenaan?

Nauwere samenwerking

Algemeen secretaris ds. Enrico Karg: ‘We willen vanuit het Landelijk Secretariaat het contact met de plaatselijke secretarissen nog verder optimaliseren en de onderlinge samenwerking nauwer maken. Vandaar deze stap. Je weet alleen van tevoren niet zo goed of hier behoefte aan is en in hoeverre het als relevant wordt ervaren. Vandaar allereerst een pilot.’  Naast het bespreken en afstemmen van de communicatie is er voldoende tijd ingeruimd om te kijken naar het verbeteren van de ledenadministratie via ACMS.

Geslaagde pilot

Enrico Karg spreekt van een geslaagde pilot die zeker navolging verdient. ‘Het overgrote deel van de deelnemers, zo’n 90%, gaf aan dit soort overleggen vaker te willen. Dit initiatief vanuit het Landelijk Secretariaat werd bijzonder gewaardeerd. Dit gaan we zeker vaker doen. Ik ben ook blij met alle feedback van de secretarissen van de plaatselijke kerken.’

Toekomst

Aanvankelijk was het de bedoeling dat ds. Karg een visie op het secretarisschap ‘als initiator van plaatselijke evangelisatie’ tijdens dat overleg zou delen, maar er is door wat afmeldingen uiteindelijk gekozen om deze op een andere manier aan de secretarissen bekend te maken. ‘We denken nu aan een vooraf opgenomen presentatie die we vervolgens via ons YouTube-kanaal beschikbaar stellen aan alleen de secretarissen. In een volgend overleg met de secretarissen kunnen we dan aftasten of dit werkbaar en inspirerend genoeg is om in te zetten. Het gaat om een vier fasen-model die de secretaris hanteert om de verantwoordelijken binnen de gemeenten aan te zetten, aan te moedigen en aan te sturen om plaatselijke TMI-evangelisatieprojecten op gang te zetten door de gemeenten zelf’, aldus de algemeen secretaris.

Waardering

Aan het eind van de vergadering hebben vele secretarissen hun waardering voor dit overleg uitgesproken, waaronder Marga Duijster-Kuiper, secretaris van de gemeente Arnhem: ‘Ik heb dit overleg als van zeer toegevoegde waarde ervaren.’




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: