Kort na middernacht is op zaterdag 1 mei, na een korte maar slopende ziekte, ds. Herman Jan Smit overleden in het verpleeghuis in Rijssen waar hij sinds enkele maanden werd verzorgd. Vanwege een agressieve vorm van vasculaire dementie kon hij onmogelijk nog langer thuisblijven en werd opname in een zorginstelling onvermijdelijk.

Indrukwekkende staat van dienst

Herman Smit had een indrukwekkende staat van dienst in de Adventkerk. Na zijn predikantsopleiding aan het Theologische Seminarie Oud Zandbergen, kreeg hij achtereenvolgens de gemeenten Goes, Middelburg, Nijmegen en Dordrecht onder zijn pastorale hoede. In Dordrecht had hij een belangrijke rol in de aankoop en verbouwing van het kerkgebouw, waarvan de gemeente aldaar nog steeds gebruik maakt.

Landelijk Kantoor

Vanaf 1973 was Smit werkzaam op het Landelijk Kantoor van de kerk, achtereenvolgens als leider van het jeugdwerk, het departement voor sabbatschool en communicatie. Daarna was hij gedurende vijf jaar hoofd van de afdeling communicatie van de Trans-Europese Divisie met St. Albans in Herfordshire als standplaats. Hij vervolgde zijn carrière als directeur van de afdeling van de ADRA-organisatie in de Afrikaanse staat Zambia. Zijn laatste officiële functie was het voorzitterschap van de kerk in Griekenland van 1988 tot 1997. Daarna kwamen Smit en zijn vrouw Gé terug naar Nederland en vestigden zij zich in Rijssen.

Herman Smit trouwde met Geesje in 1956. Zij waren dus bijna 65 jaar getrouwd. Hun vier kinderen – Bert, Marcel, Ellen en Alexander -wonen met hun gezinnen verspreid over de wereld, in respectievelijk het Verenigd Koninkrijk, Australië en de Verenigde Staten.

Condoleances

Het Dagelijks Bestuur van ons kerkgenootschap is geraakt door het overlijden van Henk jan Smit en brengt de condoleances aan de familie over. In de wekelijkse wijding van het Landelijk Kantoor stond voorzitter Rob de Raad ook stil bij het overlijden.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: