Een verre reis had ds. Tom de Bruin gemaakt vanuit zijn woonplaats in Engeland om de overdenking te kunnen houden tijdens de vesperdienst van 25 februari. Hij had zijn reis niet voor niets gemaakt, de gemeente was muisstil tijdens zijn preek. Daarin riep hij de luisteraars op gerechtigheid te laten stromen als water. Hij haalde daarbij het bijbelboek Amos aan, waarin God korte metten maakt met onverdraagzaam gedrag. ‘God is niet onder de indruk van samenkomsten, offers of liederen. Laat liever het recht stromen als water en de gerechtigheid als een voortvloeiende beek.’

Spiegel

En Tom de Bruin legde ook uit wat je daaronder moet verstaan: omzien naar en respect hebben voor mensen die arm zijn of honger hebben, die veroordeeld worden om wie ze zijn, die vluchteling zijn, asiel zoeken, een andere kleur hebben of een andere sekse. Deze gerechtigheid is ver te zoeken in de hele maatschappij, inclusief de kerk. De Bruin hield de gemeente een spiegel voor die tot nadenken stemde, en mogelijk ook tot verandering in ieders persoonlijke leven.

Muzikaal antwoord op de preek

Ter omlijsting van de dienst zorgde het vesperkoor voor prachtige muziek. Het koor stond onder leiding van Peter Dingemanse, die zelf bovendien een indrukwekkend muzikaal antwoord op de overdenking speelde op de vleugel.

Bezinning en bezieling

De vesperdiensten trekken bezoekers uit het hele land. Zij komen graag samen in het Witte Kerkje in Huis ter Heide voor een dienst van bezinning én bezieling. Het Witte Kerkje is een sfeervolle en ingetogen plek om in elkaars nabijheid een bijzondere dienst te beleven. Een dienst van woord, gebed, muziek en stilte. Elkaar na afloop treffen bij een kopje koffie of thee, met gelegenheid om bij te praten, is inmiddels vanzelfsprekend. De vespers behoren voor velen tot de hoogtepunten van het kerkelijk leven.

3 juni 2023

De bezoekers verheugen zich alweer op de volgende vesperdienst. Die vindt plaats op sabbat 3 juni 2023 om 16.00 uur, in het Witte Kerkje in Huis ter Heide. Voorganger is dan ds. Jeroen Tuinstra, de voorzitter van de Adventkerk in België.

Ben je nooit naar een vesperdienst geweest? Laat je eens verrassen en inspireren. Van harte welkom op 3 juni!

 Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: