25 vrouwen uit 18 gemeenten namen een week lang vrij van werk om een intensieve leiderschapstraining te volgen voor het vrouwenpastoraat. Alle leeftijden waren vertegenwoordigd tijdens de week van 9 tot en met 16 december: de jongste deelneemster was 22 jaar oud. De week werd beoordeeld met een 8,9 gemiddeld. De trainingsweek werd omschreven als leerzaam, opbouwend, verfrissend en waardevol.

Vier jaar in een week

De deelnemers zijn bezig met het opzetten van het vrouwenpastoraat in hun gemeente of hebben al een bvrouwenpastoraat. Het programma, ontwikkeld door de wereldkerk (Generale Conferentie) en Andrews University, heeft als doel vrouwen te helpen hun leiderschap zo te ontwikkelen dat zij het vrouwenpastoraat in hun eigen gemeente kunnen opzetten en tot een succes maken.Vrouwenpastoraat-team

“Wij zijn er speciaal voor jou”

Normaal gesproken wordt het programma in vier weekenden gegeven, verdeeld over vier jaar. Voor Nederland werd dat aangepast naar één week gedaan. Intensief voor de deelnemers, maar zeker ook voor Clair Sanches, die de meeste workshops leidde. Zij is het departementshoofd Vrouwenpastoraat van het Europese hoofdkantoor waar de Nederlandse kerk lid van is.

Geloofsontwikkeling

De vrouwen waren blij met de inhoud van het programma. Vooral te spreken waren ze over de voorbeelden die werden gebruikt als aanvulling op de theorie. ‘Mooie onderwerpen en interessante voorbeelden; vooral de voorbeelden waarin God gebeden verhoord heeft. Machtig mooi’, schrijft Y. Wijngaarden van Rotterdam Noord. Niet alleen praktische elementen als budgetplanning en hoe een Bijbelstudie aan te pakken kwamen aan bod. Er was aandacht voor mentorschap, voor gebed maar er werd bijvoorbeeld ook gekeken naar vrouwen in de Bijbel. Zo werd het ook echt een geloofsreis.

Itis Zoomers-de Bie van de gemeente Eindhoven: ‘Na deze training ben ik nog enthousiaster geworden Gods liefde op allerlei manieren te delen met vrouwen binnen en buiten de gemeente.

Omdat het programma in een week is gehouden was er ook elke regelmatig ruimte voor een creatieve workshop, een wandeling of een uitstapje. Die rustmomenten werden gewaardeerd door de aanwezigen.

Aarzel niet

De vrouwen nemen hun ervaringen mee naar hun lokale gemeente, om daar aan de slag te gaan met wat ze leerden. Kon je de training zelf niet meemaken en wil je iets delen met het vrouwenpastoraat in jouw gemeente? ‘Zit je met een probleem of heb je juist leuke ideeën, aarzel niet om contact op te nemen met het (plaatselijke) vrouwenpastoraat-team. We zijn er speciaal voor jou’, zegt Zenovia van Rotterdam International .

Meer foto’s

Er zijn nog veel meer foto’s van de trainingsweek gemaakt. Je kunt ze vinden op de facebookpagina van Advent Vrouwen.



Source link

CategoryNews

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: