‘ Herstel van vertrouwen’. Dat is de rode draad in het jaarverslag 2018 van ons kerkgenootschap dat 4 december werd gepubliceerd. Voorzitter Rob de Raad maakt in zijn voorwoord duidelijk dat alles in 2018 gericht was op het faciliteren van de plaatselijke gemeenten.

Hij toont zich dankbaar dat in 2018 maar liefst €300.000 meer aan tiendenafdrachten is ontvangen. Een stijging van 8%. ‘Namens het Landelijk Bestuur dank ik u allen voor uw betrokkenheid bij onze kerkelijke organisatie en het vertrouwen dat u hebt getoond in uw gaven en giften’, aldus de voorzitter van de Adventkerk.

Breed palet

Het jaarverslag 2018 laat een enorm breed palet aan activiteiten van de Adventkerk zien. Veel bijeenkomsten, workshops en bijbelstudies voor kinderen, tieners en volwassenen. Met vaak een grote opkomst. Ook verschenen er in 2018 vele publicaties waarbij de nadruk lag op de nieuwe huisstijl. De bladen Advent en Contact (4 x per jaar) krijgen een steeds groter lezerspubliek. 

Brede glimlach

Het jaarverslag is later verschenen dan de bedoeling was. In een begeleidende brief aan de plaatselijke gemeenten geeft algemeen secretaris Enrico Karg aan wat de reden hiervan is. Pas na de zomer van het verslagjaar gaf de internationaal-organisatorische controle-apparatus (GCAS) groen licht voor het uitgeven van de essentiële (financiële) gegevens. De Adventkerk betreurt het later uitkomen van het jaarverslag, maar kijkt volgens Karg terug op 2018 ‘met een brede glimlach in het besef dat God ons een prachtig jaar gaf. Wij hadden de wind in de rug met wat wij ondernamen…… Dat is een reden om met beide voeten op de aarde te blijven en God te blijven aanroepen om ons te blijven leiden tot Hij wederkomt.’

Download hier het Jaarverslag 2018




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: