Er wordt momenteel hard gewerkt om het jaarverslag over 2019 van ons kerkgenootschap samen te stellen. De productie is in volle gang. De planning was om het jaarverslag kort na de zomerreces te presenteren aan gemeenteleden, maar door de coronacrisis is dit niet haalbaar gebleken.

Vertraging door pandemie

De pandemie die in het voorjaar uitbrak, ontregelt haast overal ter wereld de reguliere werkzaamheden en het werkapparaat van onze kerk is daarin niet ontzien. Hierdoor liep de productie van het jaarverslag helaas vertraging op. Een van de processen dat vooraf gaat aan publicatie is een doorlopen audit door de auditors van de wereldkerk (GCAS). Zij moeten kunnen vaststellen dat de gegevens zoals deze worden vrijgegeven en gepubliceerd juist en nagelopen zijn. Helaas ondervinden ook de auditors uitdagingen bij het uitvoeren van hun werk. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Nieuwe energie

Voorzitter Rob de Raad van de Adventkerk zegt: ‘Toen zo’n beetje halverwege dit jaar het besef landde dat we langer met corona te maken krijgen, is het opnieuw uitvinden van werkmethoden op gang gekomen. Dat levert enerzijds vertragingen op, anderzijds brengt de dynamiek van nieuwe ontwikkelingen nieuwe energie op. Na het coronatijdperk houden we heel wat creatieve uitvindingen over die de missie van de kerk wellicht ten goede komt. Het goede nieuws is dat de realisatie van bijvoorbeeld het jaarverslag eraan komt, ondanks de vertraging. Naar verwachting zullen er inhoudelijk hele goeie en hoopvolle rapportages in staan.’




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: