Jantje Kruit is jarenlang lid geweest van de gemeente Veendam die inmiddels met de gemeente Winschoten is samengegaan en later van de gemeente Emmen. De overledene heeft in haar leven nogal wat zware tegenslagen te verwerken gehad. Ze werd tot tweemaal toe weduwe. Eerst van Paul Piebes, de vader van haar drie kinderen en in 2011 van Jan Onrust. Daarnaast werd haar eerste kind doodgeboren en heeft ze bij haar leven ook afscheid moeten nemen van haar zoon Matthy.

Laatste groet

Het was door de coronacris een bijzondere manier van afscheid nemen. De avond voor de begrafenis kon je met de auto langs de opgestelde kist rijden om een laatste groet te brengen. De volgende dag vond de afscheidsdienst plaats in aanwezigheid van haar zoon en schoondochter Weiko en Heleen en Sylvia, de echtgenote van haar overleden zoon Matthy. Anderen konden de dienst via een livestream volgen.

Op haar rouwkaart staat een foto waarbij zij wandelt in de richting van het licht. Zij leefde vanuit het geloof dat ligt opgesloten in de naam van haar kerk: de advent, oftewel de wederkomst van Jezus. Dat komt ook tot uitdrukking door het opschrift op het graf van Paul Piebes met wie zij nu samen in één graf wacht op die komst: ‘In afwachting van de wederkomst van Jezus.’

Stip aan de horizon

Ds. Thijs de Reus wees tijdens de dienst op de woorden van Paulus uit 1 Tessalonicenzen 4:13-17, omdat die deze hoop ook tot uitdrukking brengen. Die hoop was voor haar de stip aan de horizon. Door dat geloof heeft zij ook volgehouden, ondanks al die tegenslagen. Totdat na het overlijden van haar zoon ook haar tweede man overleed. Vanaf dat moment was haar veerkracht voorbij. De laatste jaren heeft zij doorgebracht in een verzorgingstehuis dichtbij haar zoon Weiko.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2019 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: