Begin januari raakte Joop bijna volledig verlamd door een groot herseninfarct. Veel van zijn vitale lichaamsfuncties vielen uit, waardoor het leven voor hem zichtbaar moeilijk werd.

Joop werd geboren in Indonesië en groeide onder andere op in Surabaya, waar hij lid was van de plaatselijke adventgemeente. Hij had daar mooie herinneringen aan, maar de Japanse bezetting en de daaropvolgende Indonesische onafhankelijkheidstrijd waren moeilijke tijden. Hij besloot om naar Nederland te gaan, waar hij zijn vrouw, Ella, leerde kennen. Door hem is zij tot geloof gekomen.

Zij waren jaren lid van de gemeente Hoogeveen en Assen, waar Joop actief was in verschillende functies. Met zijn kookkunsten maakte hij veel gezellige middagen compleet. Ella’s overlijden, in 2011, was een groot gemis maar hij bleef zich inzetten voor zijn medemens.

Joop putte veel kracht uit zijn lievelingstekst, Johannes 16:33. Ook het tegeltje in zijn auto was kenmerkend voor deze man van weinig woorden: ‘Wie het meest te zeggen heeft gebruikt de minste woorden.’ Wij kijken uit naar het weerzien.




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: