Op de rouwkaart van Jopie van Diessen – Koedood stonden karaktereigenschappen zoals: zorgzaam, eigenwijs, nuchter, humor, krachtig, Rotterdamse, levensgenieter en onvergetelijk. Jopie groeide op in Rotterdam-Zuid in een adventistisch gezin. Vermaakte zich op onder andere jeugdkampen, maar verliet als puber de kerk. Haar levenspad ging niet over rozen, maar door haar humor kon ze zich staande houden.

‘Geen woorden maar daden’

Door de contacten met vriendinnen en familie, voelde ze het verlangen om in 2009 gedoopt te worden. Jopie was een echte Rotterdamse, geen ‘woorden maar daden’. Ze verzamelde jarenlang kleding in voor Roemenië, haar halve woning stond vol met bananendozen! Je kon op haar rekenen, ze was een lief mens, goed voor haar naasten en ze heeft haar taak volbracht. Ze was gek op tuinieren in haar volkstuintje, vooral fuchsia’s kweken was haar hobby.

Liefdevol verzorgd

Jopie werd ziek en kon niet meer beter worden. Het laatste half jaar werd ze liefdevol verzorgd door haar zoon, schoondochter en de thuiszorg. Ze voelde zich gezegend en beschermd de laatste jaren. God brengt haar waar ze thuis hoort en daar zijn vele woningen en hopelijk is daar ook een tuintje bij. In de afscheidsdienst sprak ds. Dwight van Ommeren woorden van troost met de tekst uit Openbaring 21: 3,4 en 5. ‘Ik maak alle dingen nieuw.’ Jopie is ingeslapen met de hoop en verlangen naar de wederkomst.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2019 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: