Kleur je wereld! Op de jaarlijkse vrouwendag wordt een identiek programma op verschillende locaties aangeboden en dit jaar was het thema: Colour Your World. Op sabbat (zaterdag) 2 maart was het zover.

Kleurrijk

Alle locaties (Almere, Apeldoorn, Capelle aan den IJssel en Delft) besteedden veel aandacht aan een kleurrijke aankleding. Het zag er dan ook prachtig uit.

De ruim 300 deelneemsters hebben eerst samen gegeten om elkaar beter te leren kennen –na het kennismakingsspel zat de sfeer er al goed in! Op alle locaties was er een muzikaal team dat de samenzang verzorgde.

Kofferverhaal

Op eigentijdse wijze brachten de spreeksters de boodschap aan de hand van verschillende, kleurrijke items uit de koffer. ‘De boodschap was fantastisch, op een hele leuke, eigentijdse manier, dus je zou zo vriendinnen van buiten de kerk mee kunnen nemen’, vertelt Clair Sanches, departementshoofd Vrouwenpastoraat van het Europese hoofdkantoor. Dat doen gelukkig ook steeds meer vrouwen. Het programma is laagdrempelig en voegt echt iets toe. ‘Ik kom weer helemaal opgeladen thuis. Het was geweldig’, zegt Wendy Dekker, één van de deelneemsters.

Ook waren er workshops; een kletscafé, een creatieve workshop en een wereldquiz. Aan die wereldquiz werd enthousiast meegedaan!

Kippenvelmoment

Het afsluiten van de sabbat was een kippenvelmoment. In een grote kring staan en samen zingen was prachtig en bijzonder. Na afloop kreeg iedere vrouw een sleutelhanger van een wereldbol mee, met daarop de naam van een andere deelneemster en het verzoek om de komende tijd voor haar te bidden.

Bedankt vrijwilligers!

‘Het is zo gaaf om samen met een groep fantastische vrijwilligers from scratch zo’n mooi programma te mogen bedenken, waardoor vrouwen zich weer opgeladen voelen’, vertelt Madelon Comvalius, verantwoordelijk voor het Vrouwenpastoraat in Nederland. En zonder al die vrijwilligers gaat het niet. Bedankt!

Wist je dat …

Dit vrouwendagconcept uniek is in de wereld? Clair Sanches, en Raquel Arrais, een van de twee departementshoofden Vrouwenpastoraat van de wereldkerk, wilden het graag een keer live mee maken. Zij waren samen met Madelon Comvalius aanwezig in Capelle aan den IJssel.

En ze waren enthousiast! ‘Het meest indrukwekkende vond ik dat vrouwen een veilige plek hebben om samen te komen en kunnen delen wat ze ook op hun hart hebben. Of het blijdschap of verdriet is. Zo krijgen ze een echte band … en gaan sterker naar huis dan ze kwamen’, zei Arrais. Vrouwen, benadrukt ze, kunnen andere vrouwen bereiken met Gods liefde door iets te doen waar ze plezier in hebben.

De twee bezoeksters van overzee nemen veel ideeën mee naar huis om uit te zetten op Europees en wereldniveau!

Meer foto’s

Vier fotos, dat is natuurlijk een beetje mager. Je vindt er veel meer op de facebookpagina Advent Vrouwen



Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: