Marten van Dijk werd geboren in Kampen en had vijf broers en een zus. Hij was getrouwd met Hillie van Dijk–Groenhart. Samen hadden ze een kind (Eefje Hornis) genoemd na haar oma Eefje van Dijk. Martin was gek op zijn dochter en kleinkinderen Elka en Isalie.

In de kerk had hij verschillende taken zoals de diaconie. Voordat hij met pension ging, was hij voorman van een sociale vereniging die sloten in elkaar zette. Hij was een man van weinig woorden. Ondanks de gezondheidsproblemen hield hij zijn geloof vast tot de laatste momenten van zijn leven.

Vaarwens

Hij had de wens om nog een keer met zijn gezin te varen. De Stichting Vaarwens maakte dit op 13 september 2020 mogelijk. Tijdens de afscheidsdienst onder leiding van Jan Rokus Belder werd een muziekstuk op de fluit gespeeld. Ook was er een PowerPoint-presentatie van de kleinkinderen. Daarna volgde een mooie toespraak van Aaldert van Dijk namens alle broers. De kleinkinderen legden een bloemengroet bij het graf waar Marten van Dijk op 5 oktober 2020 in Kampen te ruste werd gelegd.

 
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: