Op 17 augustus 2022 vierde Alie Holtman-Popa haar 100e verjaardag. Zij was nauw betrokken bij de oprichting van de adventgemeente in Deventer.

Mijlpaal

Om deze bijzondere mijlpaal met haar en haar familie feestelijk te gedenken, had zij alle bewoners van het appartementencomplex De Badijkhof (Twello) uitgenodigd voor koffie met gebak. Loco burgemeester Bert Visser van de gemeente Voorst feliciteerde haar op deze heugelijke dag. De jarige genoot zichtbaar van het moment. ’s Middags ontving zij familie en gemeenteleden. Zij is creatief, optimistisch en leeft met mensen en de kerk mee.

Huisgroep

Alie Holtman en haar (inmiddels overleden) echtgenoot Henk waren nauw betrokken bij het ontstaan van adventkerk Deventer. In die tijd kwam de gemeente samen als huisgroep. Later kochten de families Holtman, Reussien en Pattisilano het huidige kerkgebouw. De landelijke Adventkerk schoot het bedrag voor; de leden betaalden  het in de loop der jaren terug. Zij was actief als hoofddiacones, haar man was ouderling. Nog steeds spreekt Alie graag over haar geloof. Zij vraagt wel eens aan haar buurvrouw: ‘Geloof jij niet meer?’ Deze antwoordt: ‘Geloven is toch vreemd?’ Alie reageert dan: ‘Nee, het is vreemd dat je niet gelooft.’ Zij kan altijd vredig slapen als zij heeft gebeden. Zij ziet uit naar de dag van de opstanding, de wederkomst van Christus en het weerzien van haar echtgenoot.

Predikant Elise Happé-Heikoop: ‘Op sabbat, na de dienst, kwam een delegatie van gemeente Deventer langs om de feestvreugde voort te zetten. Het was een prachtige sabbat en een mooie dag om op terug te kijken.’

 
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: