Op de Antillen was Antonia Lahaye-Leer erg actief in verschillende afdelingen zoals de diaconie, gemeenschapsdiensten en koorzang.  Ze stond aan het begin van de vorming van de gemeente Crooswijk (RISDAC) in Rotterdam. Als geestelijke leider droegen haar advies en kennis bij aan het stichten van deze gemeente. Zij was een moeder voor alle moeders, een begeleider voor alle vrouwen. Een bron van kracht voor hen die troost nodig hadden. Al haar middelen, wijsheid en talenten werden vrijelijk gedeeld. Zij was niet alleen het langst levende gedoopt lidmaat maar ook het oudste. Ze werd al gedoopt op 18 december 1933.

God is mijn redder

Haar favoriete Bijbeltekst was Jesaja 12: 2: ‘God is mijn redder. Ik heb een vast vertrouwen, ik wankel niet, want de Heer is mijn sterkte, hij is mijn beschermer, hij heeft mij redding gebracht.’ Op haar 105e (13 juni 2021) verjaardag kreeg zij bezoek van burgemeester Bas Eenhoorn van Vlaardingen omdat zij ook in die gemeente de oudste levende persoon was. Haar verjaardag werd gevierd in het park vlakbij het verzorgingshuis in Vlaardingen waar zij verbleef. In een dankwoord zei ze toen: ‘Ik ben erg gelukkig en dankbaar voor de liefde en zorg die jullie mij hebben laten zien.’

Grote belangstelling

Er was tijdens de door de predikanten S. Ross, G Berkel en D van Ommeren geleide uitvaartdienst een enorme grote belangstelling van familie, vrienden, geloofsgenoten uit binnen- en buitenland (via internetverbinding). Aan het graf werden vele leuke herinnering gedeeld en was er een fijne sfeer.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: