Rika werd geboren in de Veluwse plaats Heerde in een familie met sterk agrarische wortels. Zij verhuisde als 18-jarige naar Apeldoorn om bij een huisartsenpraktijk te gaan werken. In 1954 trouwde zij met Cor met wie zij ruim 60 jaar gehuwd is geweest. Cor bekleedde onder andere de functie van Uniepenningmeester. Zij hebben een arbeidsvol en veelzijdig leven gehad.

Hoogtepunten

Reizen naar Zwitserland en Spanje behoorden tot de hoogtepunten, maar ook de vele fietstochten met vrienden na hun pensionering. Rika (meer dan 70 jaar lid van de Adventkerk) werd gedoopt in Apeldoorn waar zij tot 2018 naar de kerk ging. Ze voelde zich thuis in deze gemeente waar zij veel warmte en genegenheid ondervond. Ze was dienstbaar voor haar gezin, vrienden en de kerkfamilie.

Vanaf 2018 woonde Rika in Vredenoord waar zij genoot van goede woonsfeer en verzorging. Tijdens de eerste lockdown (maart-april 2020) werd zij 90 jaar. Zij mocht niemand ontvangen, maar zij was ondanks alles dankbaar (foto). De laatste maanden werd het zwaar voor haar door verlies van eigen regie, angstaanvallen en versnelde dementie. In de nacht van 21 oktober is zij rustig ingeslapen.

Verbondenheid

In de dienst in de aula van Heidehof (Apeldoorn) stond de verbondenheid van Rika met haar gezin en vooral met haar Verlosser centraal. Warme woorden werden gesproken door haar familie. Duidelijk kwam naar voren hoe geliefd zij was, zowel binnen als buiten haar eigen familie. Haar beide schoondochters lieten dat zien, terwijl haar kleindochter Stephanie humoristische anekdotes over haar oma vertelde. Via de livestream konden belangstellenden zien dat haar kinderen Gerrit, Wim en Peter haar herdachten in het licht van het evangelie van liefde en opstanding. Ze wordt herinnerd als een belangstellende en liefdevolle vrouw, bescheiden en betrokken. Optimistisch, dankbaar en sterk. Op Heidehof is Rika in het graf verenigd met haar geliefde Cor, waar zij rusten tot de wederkomst.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: