De eerste tienerclub van het departement Jongeren & Gezinnen werd op 3 oktober gehouden in een sporthal in Zeist. Om veilige afstand van de leiding te bewaken was het niet mogelijk de tienerclub te houden in het vertrouwde Koetshuis bij het landelijk kantoor in Huis ter Heide. De sporthal was echter een ideale locatie en een prima alternatief.

Het was voor iedereen heel fijn om elkaar na ruim een half jaar weer in levende lijve te ontmoeten. Het was af en toe een beetje puzzelen, maar alles verliep volgens de RIVM-richtlijnen. Het doel van de eerste tienerclub was ‘Elkaar leren kennen, groeien in geloof en veel plezier maken’.

Goede sfeer

Door gezondheidsklachten waren er minder tieners dan aangemeld, maar uiteindelijk waren 34 tieners aanwezig. Ook het tienerclubteam was kleiner dan normaal doordat er een aantal corona-klachten had. Het is altijd spannend zo’n eerste keer, zowel voor de leiding als ook voor de tieners. Maar de sfeer zat er al snel goed in. Zeker toen de nieuwelingen er achter kwamen dat veel meer tieners voor het eerst aanwezig waren op de tienerclub. Voor zeker de helft van de tieners was de tienerclub van 3 oktober een primeur.

Spelvormen en bijbelstudie

Ze leerden elkaar eerst kennen door verschillende spelvormen. Daarna was het tijd voor een actieve bijbelstudie. Jisvi had thuis voor iedereen een maaltijd voorbereid. Iedereen genoot van het lekkere eten. Bij de sabbatsluiting ontdekten de tieners de allerlangste naam in de Bijbel. En toen was het tijd voor sporten. De tieners waren immers in een sporthal. Ze hebben zich heerlijk kunnen uitleven. En we kunnen concluderen dat ze elkaar echt hebben ontmoet. Alles was gericht op samen doen en interactie.

Feestje

Het was voor het tienerclubteam weer een feestje om al die blije tieners te mogen ontmoeten (al was het op afstand). Eén van de leiders zei achteraf: ‘Bezig zijn met de tieners was een boost voor mijn week! Ik ben dankbaar!’

De volgende tienerclub staat gepland voor 7 november. We weten op dit moment nog niet of dit een fysieke of een online bijeenkomst wordt. We volgen de ontwikkelingen van het RIVM op de voet en hopen hier binnenkort op onze site duidelijkheid over te geven. Houd de website dus in de gaten. Meer foto’s en up to date informatie is terug te vinden op de tienerclub Facebookpagina.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: