Op zondag 25 juni kwamen jeugdgroepen uit verschillende hoeken van Nederland samen op het verenigingsterrein in Huis ter Heide voor de AJV Sportdag 2023. Dit evenement werd georganiseerd voor jongeren vanaf 12 jaar, maar ouders en begeleiders waren eveneens aanwezig.

Spirituele reflectie

De dag begon met een moment van spirituele reflectie voordat de deelnemers de kans kregen om hun teams in te schrijven. Bro Hulbert van gemeente RISDAC Rotterdam nam het daarna over en leidde iedereen door een leuke warming-up sessie om blessures te voorkomen en deelnemers op hun gemak te stellen. Dit zorgde ervoor dat jong en oud in beweging kwamen, lachten en met elkaar praatten. Klaar voor een leuke dag.

Vier wedstrijden

De sportdag was verdeeld over vier wedstrijden: voetbal, volleybal, softbal en bootcamp. Elk spel werd begeleid door een team van jonge vrijwilligers. Dit team bestond uit Niels ten Caat, Nick ten Caat, Esther de Jong, Martijn de Jong, Levy Esenkbrink, Joran de Bie, Hubert Lourens, Timoth Panneflek en Papito Semeleer.

Er was ook gelegenheid voor ouders, begeleiding en mensen met bewegingsbeperkingen om onder de bomen van de schaduw te genieten terwijl ze bord- en kaartspelletjes met elkaar speelden. Gabriel Kwayie, departementshoofd Jongeren & Gezinnen: ‘Toen de temperatuur die dag steeg, hadden we de gelegenheid om koude watermeloen, appels en drankjes met elkaar te delen. Samen met ADRA was er een speciaal moment gepland om geld in te zamelen voor het onderwijs van jongeren in Madagaskar. Met de inschrijvingen voor de ADRA Run konden we €330 ophalen om dit initiatief te steunen.’

Eindhoven winnaar

De dag eindigde met Eindhoven als winnaar van de wedstrijden. Leylstad Speranza werd tweede en VISDAC derde. RISDAC werd verkozen tot de sportiefste deelnemende jeugdgroep. ‘Het was geweldig om na zo’n lange tijd weer een sportdag te hebben,’ zei een van de deelnemers.

Geweldige kans

De essentie van een sportdag is niet om een onnodige competitie tussen jongeren te creëren, maar om een geweldige kans aan de jeugd te geven om vrienden te maken. Gabriel: ‘Naast de voordelen voor de gezondheid is het ook een geweldig moment voor karaktervorming. Bovendien bevestigt het de visie van de jeugdafdeling om alle jongeren weer in dienst te nemen. Dit allemaal onder de paraplu van samenwerken en samen vooruitkomen ondanks de uitdagingen en onze verschillen. Aangezien God de kerk heeft begiftigd met deze kostbare zielen, hebben we allemaal de plicht om hen aan te moedigen en samen op te bouwen. Ons verzoek als jeugdafdeling is dat u uw jongeren aanmoedigt om betrokken te zijn bij toekomstige evenementen.’Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: