Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) heeft de gezamenlijke kerken geadviseerd te kiezen voor een ‘terughoudende benadering’ voor samenzang tijdens erediensten. Het CIO concludeert dat zingen in groepen nog steeds zekere risico’s kan opleveren. Het CIO behartigt de belangen van de kerken bij de landelijke overheid. 

In een brief aan alle kerkbesturen van ons kerkgenootschap schrijft landelijk voorzitter Rob de Raad dat plaatselijke kerkbesturen zelf moeten afwegen of gemeentezang in hun kerkgebouw verantwoord is. ‘Daarbij spelen zaken mee als: voldoende ventilatie, de grootte van het gebouw en of er binnen of buiten gezongen wordt’, aldus voorzitter Rob de Raad in de brief. Minister Grapperhaus van Justitie & Veiligheid heeft in een overleg met verschillende religieuze (kerk)organisaties zijn blijheid uitgesproken dat deze hun verantwoordelijkheid genomen hebben om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Goede verstand en voorzichtigheid

Als voorzitter van de De Nederlandse Adventkerk roept Rob de Raad de kerkbesturen op zeer terughoudend te zijn met samenzang. ‘Wij roepen op het goede verstand te gebruiken door voorzichtigheid te betrachten. Ons advies is: bij twijfel niet doen!’

Meer informatie in Formeel advies Overheid inzake samenzang van de overheidswerkgroep ‘Zingen in de kerk’




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: