Veel adventgelovigen troffen elkaar op sabbat 18 november bij de vesperdienst in het Witte Kerkje in Huis ter Heide. Het slechte weer kon de bezoekers niet tegenhouden. De vesperdiensten trekken bezoekers uit het hele land. Zij komen graag samen voor een dienst van bezinning én bezieling. Elkaar na afloop treffen bij een kopje koffie of thee, met gelegenheid om bij te praten, is voor velen een waar feestje.

Woord, gebed, muziek en stilte

Het Witte Kerkje is een sfeervolle en ingetogen plek om in elkaars nabijheid een bijzondere dienst te beleven. Een dienst van woord, gebed, muziek en stilte. Het prachtige orgelspel nodigt uit tot uitbundige samenzang.

Thema

Voorganger was dit keer ds. Wim Altink, oud-voorzitter van de Nederlandse Adventkerk. Hij vulde de dienst in samen met zijn dochter Saskia, die de teksten las. Hij sprak over het thema homo ludens – de spelende mens – in liturgie en stemhokje. Het vesperkoor onder leiding van Peter Dingemanse bracht mooie muziek ten gehore.

De vesperdienst is opgenomen en terug te kijken via deze link.

10 februari 2024

De meeste bezoekers verheugen zich alweer op de volgende vesperdienst. Die vindt plaats op sabbat 10 februari 2024 om 16.00 uur, in het Witte Kerkje in Huis ter Heide. Voorganger is dan ds. Tom de Bruin. Ben je nooit naar een vesperdienst geweest? Laat je eens verrassen en inspireren. Van harte welkom op 10 februari!

 Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: