De Adventkerk heeft er weer tien mensen bij met een Preeklicentie I. Op 31 oktober legden zij het landelijk preekexamen af voor de examencommissie. De cursisten wisten boeiende en inspirerende korte preken te houden. Preeklicentie I is voor preken in de eigen gemeente.

Acht van de tien zijn van de gemeente Huis ter Heide, twee komen van de gemeente Hilversum. Voorafgaand aan het examen volgden de kandidaten een preekcursus van ds. Enrico Karg en ds. Jacob Engelgeer. Ds. Engelgeer, departementshoofd Ontwikkeling en Toerusting, is trots op de cursisten en tevreden over hun behaalde resultaten: ‘Door middel van een goede combinatie van theorie en praktijk hebben de kandidaten kunnen oefenen in de basisvaardigheden van het preken. Tijdens het examen hebben alle tien de cursisten blijk gegeven het geleerde in de praktijk te kunnen brengen. We zijn hen dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid.’

De cursisten preekten niet alleen voor de eindexamencommissie (bestaande uit drie predikanten, het departementshoofd Gemeentegroei en het departementshoofd Communicaties en Publicaties). Gemeenteleden van de cursisten hadden de moeite het examen bij te wonen en de cursisten te bemoedigen. Na het uitreiken van de certificaten kregen ook zij een bedankje van ds. Engelgeer. Ook waren er dankwoorden voor ds. Enrico Karg, de examinatoren en de predikanten van Hilversum en Huis ter Heide die de cursisten uit hun gemeenten hebben aanbevolen en bijgestaan.

‘Maar bovenal dank aan God die ons allen gaven en talenten geeft die we willen inzetten tot opbouw van zijn koninkrijk. We wensen alle nieuwe sprekers Gods nabijheid en zegen toe’, zei ds. Engelgeer.




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: