De Adventkerk is bijzonder verheugd dat het tweede deel van de Voorleesbijbel is verschenen. Het tweede deel omvat de Bijbelse verhalen van Koning David tot en met het verhaal van het verloren schaap. De Voorleesbijbel is geschreven voor jonge kinderen vanaf 4 jaar.


Geloofsopvoeding belangrijk

Departementshoofd Jacob Engelgeer (Ontwikkeling & Toerusting) zegt namens de commissie Voorleesbijbel: ‘We zijn blij het tweede deel van de Voorleesbijbel te kunnen presenteren, boordevol mooie verhalen. Als zevendedagsadventisten vinden wij geloofsopvoeding belangrijk. Het voorlezen van deze Bijbelverhalen draagt hieraan zeker bij. Juist via deze verhalen raken kinderen bekend met de liefde van God en hoe intens betrokken Hij is bij zijn schepping.’
De ontwikkeling van de verhalen zijn onder leiding van Edith Mulder-de Vree tot stand gekomen. De redactie heeft plaatsgevonden onder leiding van Anne-Mareike Schol-Wetter. De mooie illustraties zijn van Paul Oole.

Band tussen generaties

De Voorleesbijbel zorgt voor een bijzondere band tussen generaties en ondersteunt de taalontwikkeling van kinderen. De verhalen zijn zo geschreven dat je in tien minuten elk verhaal beeldend, helder en duidelijk kunt voorlezen.

Dromen en initiatieven

Voorzitter Rob de Raad van de Adventkerk is eveneens ingenomen met de publicatie van deel 2 van de Voorleesbijbel. Hij zegt: ‘De uitgave van dit tweede deel van de Voorleesbijbel is tegelijkertijd een onderstreping van het feit dat we op het Landelijk Kantoor ook gehoor geven aan dromen en initiatieven van leden uit de wijde adventistengemeenschap. De Voorleesbijbel is van oorsprong een fantastische droom geweest. Joanne Balk was eveneens één van de eersten die nog voor het formeel opstarten van dit project deze droom deelde. De eerste, formele stap tot verwezenlijking werd aanvankelijk gezet onder leiding van ds. Jurriën den Hollander als toenmalig hoofd van het departement dat nu Ontwikkeling & Toerusting heet. Ds. Jacob Engelgeer, Madelon Comvalius en Joanne Balk hebben dit project met toewijding voortgezet. Met trots kunnen we ook nu erkennen dat we een kerk zijn waar dromen vanuit verschillende hoeken uit onze eigen gemeenschap leiden tot blijdschap van velen. We zijn dankbaar voor de inzet van alle betrokkenen die van meet af aan zich hebben ingezet voor de realisatie van de Voorleesbijbel.’

Aan deel 3 wordt nog hard gewerkt en daarom is het nog niet bekend wanneer deze gepubliceerd wordt.
Deel 2 van de Voorleesbijbel is te bestellen via deze link in onze webwinkel.
Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: