Functieomschrijving
Het bestuur van de Christelijke Basisschool Oud Zandbergen is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden, een voorzitter en een algemene lid.

Taken en verantwoordelijkheden
Het bestuur is in gezamenlijkheid verantwoordelijk voor de strategie, de sturingsfilosofie, de kwaliteit van het onderwijs, de financiën, het beleid en de uitvoering daarvan door de hele organisatie. De uitvoering vindt primair plaats op het niveau van de schooldirecteur (Directie). Het bestuur schept de noodzakelijke voorwaarden.

Een lid van het bestuur wordt voor een periode van vijf jaar benoemd en kan slechts eenmaal voor dezelfde periode worden herbenoemd.

De kandidaat-voorzitter heeft de kwaliteiten om vanuit natuurlijk gezag en verbindend vermogen de voorzittersfunctie in het bestuur te vervullen; van hem/haar wordt verwacht dat hij/zij op doortastende wijze richting kan geven aan de invulling conform de ‘Code Goed Bestuur’.

De voorzitter en de bestuursleden delen de integrale bestuurlijke verantwoordelijkheid. Het bestuur functioneert als een echt team waarbij het debat wordt opgezocht maar gezamenlijke visie en gedeelde waarden voorop staan.

Vergaderingen
De vergaderingen vinden plaats volgens een vergaderschema dat eenmaal per jaar wordt opgesteld. Gemiddeld vergadert het bestuur 10 keer per jaar. Tevens vindt er twee(minimaal) keer per jaar een overleg plaats tussen de MR en de Raad van toezicht.

Profiel
Profiel Bestuursleden, algemeen

  • Affiniteit met het onderwijs in het algemeen en de doelstelling van de stichting in het bijzonder.
  • Een brede maatschappelijke binding en een functioneel netwerk.
  • Een onderwijsinhoudelijke of financieel economische of juridische of politieke of sociale en bedrijfskundige achtergrond.
  • De leden zijn ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de schooldirectie onafhankelijk en kritisch.
  • Advies- en klankbordfunctie kunnen vervullen.

Profiel voorzitter

Van de voorzitter van het bestuur worden specifieke eigenschappen en kwaliteiten verwacht. In het bijzonder dient hij/zij:

  • het vermogen te hebben om met autoriteit en natuurlijk gezag de voorzittersfunctie in het bestuur te vervullen;
  • met empathie en vanuit verbinding een sparring partner te zijn voor de schooldirectie;
  • over de persoonlijkheid en achtergrond te beschikken om een leidende rol te vervullen bij de menings- en besluitvorming van het bestuur;
  • over inzicht en overzicht te beschikken ten aanzien van de taken en functie van het bestuur en de schooldirectie;
  • over zodanige eigenschappen te beschikken dat hij/zij zo nodig extern een rol in het belang van de stichting kan vervullen;
  • met een open en constructieve houding te zorgen voor een vruchtbare samenwerking binnen het bestuur en tussen het bestuur, de schooldirectie en de RvT met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.

Bestuur en structuur
Het besturingsmodel van Christelijke Basisschool Oud Zandbergen wordt gevormd door een Raad van Toezicht/Schoolbestuur model. Het Bestuur legt tijdig, volledig en betrouwbaar verantwoording af aan de Raad van Toezicht over de strategische koers van de organisatie en de bedrijfsvoering. Het toezicht van de Raad sluit daarop aan. De Raad van Toezicht hanteert het principe van toezicht op afstand, met als uitgangspunt goed bestuur zoals gedefinieerd in de Code goed bestuur van de PO-Raad. Zowel de Raad van Toezicht als het Bestuur werken vanuit deze code. Uitgangspunten van deze code zijn verwerkt in de statuten.

De inzet van een bestuurslid wordt gehonoreerd op basis van een vergoeding in de vorm van vacatiegelden. Vanzelfsprekend worden reiskosten vergoed.

Meer weten over de school? Kijk dan op www.cbsoudzandbergen.nl

Procedure
Belangstellenden kunnen hun interesse tonen door dit schriftelijk aan het bestuur kenbaar te maken, vergezeld van een Curriculum Vitae, een motivatie en een omschrijving waaruit blijkt dat hij/zij geschikt is voor de bestuursfunctie en het opgestelde profiel. Je reactie kun je uiterlijk 18 september 2018 mailen naar schoolbestuurozb@gmail.com.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Istrahel Schorea, op telefoonnummer: 030-6939375 of via schoolbestuurozb@gmail.com.

Planning
Kandidaten dienen rekening te houden met de volgende planning:

  • In alle gevallen volgt een oriënterend gesprek met twee of meer leden van het bestuur
  • In de vergadering van september gaat het bestuur over tot een voordracht voor benoeming aan de Raad van toezicht.
  • De benoeming gaat in op 1 oktober 2018.

 

 



Source link

CategoryNews

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: