Schoon strand!

Wereldwijd gingen miljoenen adventistische jongeren op sabbat (zaterdag) 16 maart een dagje niet naar de kerk. Zij zetten zich in voor een ander, zonder daar iets voor terug te vragen of zelfs maar te verwachten.

Dit jaar was de zevende editie en het wereldwijde evenement begint ook in Nederland écht te leven. De meeste jeugdgroepen doen mee en op sommige plekken doet de hele gemeente mee. Van jong tot oud. Dit jaar viel het evenement ook samen met NL doet.

Adopt

Dit keer 130!

Met het thema dit jaar, Adopt, konden de jeugdgroepen alle kanten op. Dat gebeurde ook! Den Haag adopteerde een strand en ruimde op. Niet zo’n beetje ook: de jeugdleden raapten meer dan 100 kilo vuil. Hilversum, Esperanza Lelystad, Voorburg en Rotterdam International bezorgden ouderen een prachtige dag, terwijl Arnhem winkelend publiek trakteerde op een gezonde snack. E Oasis stak de handen flink uit de mouwen en knapte een wijkcentrum op; Huis ter Heide keek om naar asieldieren.

Noemenswaardig is de actie van Leeuwarden. Zij maakten 130 fruitbakjes voor diverse doelgroepen, zoals ouderen en daklozen. En het waren niet alleen de jongeren uit de gemeente die in actie kwamen. Zij werkten samen met jongeren van een handbalteam en jongeren uit de wijk.

Meer foto’s

Veel meer leuke foto’s en verslagen vind je op de Advent Jeugd Verbond-facebookpagina. Op Global Youth Day zelf was er een wereldwijde livestream waar ook Nederland aan bijdroeg! Dus kon je Global Youth Day niet meemaken of wil je gewoon nog even lekker nagenieten? Bekijk hier het compilatiefilmpje dat we instuurden:




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: