Op sabbat 31 oktober 2020, om 16.00 uur vindt weer een vesperdienst plaats. Een moment van bezinning voor alle adventisten, vrienden van de Adventkerk en belangstellenden die verdieping zoeken van hun geloof.

Dienst in Den Haag

Locatie is deze keer de Adventkerk in Den Haag. De vesperdienst vindt niet, zoals gebruikelijk, plaats in het Witte Kerkje in Huis ter Heide. Door de coronamaatregelen biedt het kerkje onvoldoende ruimte voor bezoekers. Voor deze keer wijken we uit naar de Adventkerk Den Haag, Robijnhorst 197, Den Haag.  Spreker is ds. Reinder Bruinsma. In de vesperdienst neemt, naast een overdenking, aandacht voor liturgie in de vorm van muziek, stilte en gebed een centrale plek in.

‘Je bent niet wie je was’

De overdenking wordt verzorgd door ds. Reinder Bruinsma. Het thema dat hij heeft gekozen is: je bent niet wie je was. ‘Veel mensen laten hun hele leven bepalen door ervaringen uit het verleden en komen daar nooit van los. Het is belangrijk ons verleden met ons mee te nemen, ervan te leren, maar er ook van los te komen en in het heden te leven en dat optimaal te beleven. Dat is ook wat het christelijk geloof ons voorhoudt’, zegt ds. Bruinsma.

Coronamaatregelen

De coronamaatregelen gelden ook tijdens deze dienst. Mensen uit hetzelfde huishouden mogen bij elkaar zitten, maar houd verder 1,5 meter afstand. Heb je verkoudheidsklachten, griep, of moet je hoesten, blijf dan thuis. Desinfecteer je handen bij het binnengaan van de kerk; er staat een desinfectiemiddel klaar.

Koffie en thee

Het vesper begint stipt om 16.00 uur. Er is geen kinderprogramma. Na afloop is er thee of koffie.  Hierbij moeten bezoekers ook de 1,5 meterregel in acht nemen.

Muziek

Muziek is één van de pijlers van de vesperdienst. In verband met de coronarichtlijnen van het RIVM kan het vesperkoor deze keer niet zingen. Uiteraard zijn er wel andere, passende muzikale bijdragen. Ook samenzang is niet toegestaan.

Je bent van harte welkom op 31 oktober, we zien uit naar je komst.



Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: