Voor veel scouts en pathfinders is de camporee het hoogtepunt van het jaar. Dit keer was het thema 12! en werden de verwachtingen weer meer dan waar gemaakt. Van 9 tot 13 mei verzamelden de scouts en pathfinders uit Nederland zich. Maar ook België was vertegenwoordigd met maar liefst 38 mensen. Nieuwe gezichten, nieuwe vrienden. Voor herhaling vatbaar!

Samen

Verschillende leeftijdsgroepen, verschillende speltaken, verschillende programma’s. Maar ook veel gemeenschappelijk. Ds. Tabitha Cedenio charmeerde de aanwezigen met verhalen over de twaalf discipelen: over elk van hen valt wat te leren. Ook mooi was de opening, waarbij de deelnemers voor een echte uitdaging werden gesteld. Twaalf puzzelstukken verzamelen om ‘12’ te vormen in twaalf minuten.

Eigen programma

De welpen en adventurers mochten op 12 mei inzicht en kennis toepassen in een twaalfkamp. Ook was de high tea een hoogtepunt. Wat maakten de welpen veel lekkers voor de lunch. De speltak scouts en pathfinders pionierden, hadden een masterchef challenge en een bonte avond met als thema twaalf gelijkenissen. Hierop konden ze hun creativiteit loslaten. De explorers en ambassadors hebben heel wat afgefietst en gelopen. Ze zijn bijvoorbeeld gaan geocachen op een tandem en hadden een dropping die aardig wat fysieke inspanning eiste. Ze hebben het doorstaan en heel veel lol gehad. Daarnaast werkten ze aan een honor of badge tijdens de klas over het heiligdom. De spelstak Stam pionierde bij het het hele weekend. Ze maakten de mooie vlaggenmasten op het kamp; een van de stamleden, Celine van Valen, maakte de foto’s en facebookrapportage.

Bijkomen

Inmiddels zullen organisatie, vrijwilligers en leiding wel een beetje zijn bijgekomen en kunnen zij terugkijken op een fantastisch kamp. Volgend jaar weer een camporee, dan met het thema Exodus. De foto’s bij dit bericht komen van de facebookpagina van AJV Scouts & Pathfinders. Daar vind je nog veel meer mooie foto’s. Een klik waard!




Source link

CategoryNews
Write a comment:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Bethanië Church all rights reserved.

Follow us: